Drošības pasākumi pēc 15. novembra: kas jāņem vērā? (16)

TVNET/LETA
Foto: Zane Bitere / LETA

Šodien plkst.10 notiks starpnozaru preses konference, kurā informēs par drošības pasākumiem Latvijā no 15.novembra, kas vērsti uz Covid-19 infekcijas izplatības turpmāku samazināšanu, informēja Valsts kancelejā.

Preses konferencē piedalās:

  • Jana Feldmane, Veselības ministrijas Vides veselības nodaļas vadītāja
  • Ance Rudzīte, Izglītības departamenta juriskonsulte
  • Uldis Zariņš, Kultūras ministrijas pārstāvis
  • Zaiga Liepiņa, Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra vietniece
  • Ineta Vjakse, Labklājības ministrijas pārstāve

Preses konferencē nozaru eksperti plašāk stāstīs par drošības pasākumiem.

Starpnozaru preses konferencē piedalīsies - Veselības ministrijas Vides veselības nodaļas vadītāja Jana Feldmane, Izglītības un zinātnes ministrijas Izglītības departamenta juriskonsulte Ance Rudzīte, Kultūras ministrijas valsts sekretāres vietnieks kultūrpolitikas jautājumos Uldis Zariņš un Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra vietniece Zaiga Liepiņa.

Tāpat uz papildu jautājumiem par vakcinācijas pienākumu un darba tiesiskajām attiecībām preses konferences laikā atbildēs - Labklājības ministrijas Darba attiecību un darba aizsardzības politikas departamenta direktora vietniece, kā arī Valsts kancelejas Valsts pārvaldes politikas departamenta juriskonsulte Kristīne Stone.

Kā preses konferencē norādīja VM pārstāve Nacionālā veselības dienesta modeļi uzrādījuši, ka cilvēku mobilitātes kritums aizvadītajās nedēļās bijis aptuveni 40% apmērā.

Savukārt kompānijas "Google" mobilitātes dati, pēc Feldmanes sacītā, parādījuši, ka mazumtirdzniecības un atpūtas vietās apmeklētāju skaits sarucis par 41%, bet sabiedriskajā transportā - par 42%. Darbavietās šis sarukums esot 35% apmērā, taču vienlaikus par 12% pieaugusi cilvēku uzturēšanās savās dzīvesvietās.

"Mēs redzam, ka šie ieviestie pasākumi ir devuši efektu, tajā pašā laikā šī situācija joprojām ir nestabila, jo tas ir tikai sākums un kādu izmaiņu rezultātā šī tendence var mainīties, tāpēc joprojām jābūt piesardzīgiem," skaidroja VM nodaļas vadītāja.

Tāpat viņa atzīmēja, ka aizvadītās nedēļas laikā, no 1. līdz 7.novembrim, jaunatklāto Covid-19 gadījumu skaits Latvijā ir samazinājies par 23,4%, turklāt par 3,4% samazinājies arī stacionēto Covid-19 pacientu skaits.

Kā būtisku rādītāju Feldmane izcēla arī Covid-19 infekcijas reproduktivitātes koeficientu, kas aizvadītājā nedēļā samazinājies par 0,17, patlaban sasniedzot 0,8 un tādējādi uzrādot Covid-19 izplatības samazinājumu sabiedrībā.

Kā ziņots, Ministru kabinets otrdien apstiprināja detalizētu regulējumu "dzīvei pēc lokdauna", kas paredz lielāku brīvību pakalpojumu saņemšanā cilvēkiem ar Covid-19 sertifikātiem, komandantstundas atcelšanu, kā arī izglītības nodrošināšanu klātienē.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu