LTRK konference “Latvija 2070” (5)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Otrdien, 16. novembrī, īsi pirms Latvijas neatkarības pasludināšanas gadadienas, lielākā Latvijas uzņēmēju biedrība Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) rīkoja konferenci “Latvija 2070”, kurā dažādu jomu eksperti nāks klajā ar futuroloģisku skatu uz Latviju teju pēc pusgadsimta, liekot sabiedrībai un lēmumu pieņēmējiem aizdomāties par pasauli, kurā dzīvos nākamās paaudzes, un veidiem, kā mēs varam to ietekmēt. Konferences laikā prezentēta ekspertu izstrādāta vīzija par to, kāda Latvija varētu būt, šobrīd vēl tik tālajā, 2070. gadā.

“Latvijai ir jābūt starp tām valstīm, kuras spēj ilgtermiņā prognozēt savu nākotni un savlaicīgi pieņemt tālredzīgus lēmumus. Konferences “Latvija 2070“ galvenais mērķis ir

raidīt signālu gan politiķiem, gan sabiedrībai kopumā par to, ka valstij ir nepieciešama attīstības stratēģija,

kas palīdzētu fokusēties kādā konkrētā virzienā. Tās neesamība negatīvi ietekmē ne tikai uzņēmējdarbību, bet arī katru mūsu valsts iedzīvotāju. Tā kā viena no Latvijas lielākajām problēmām ir birokrātija vai aizliegšanas kultūra, konferences devīze būs “Aizliegt aizliegt!“, jo ir skaidrs, ka lielākais mūsu drauds varam būt tikai mēs paši. Manuprāt, trīs galvenie vaļi, uz kuriem balstīsies Latvijas valsts pēc teju piecdesmit gadiem, būs izglītība, veselība – gan fiziskā, gan garīgā, gan mentālā, un inovācijas – ne tikai tehnoloģijās, bet arī savstarpējās attiecībās, valsts pārvaldē, izglītības sistēmā, nodokļu politikā, starptautiskajā sadarbībā, kā arī citās svarīgās jomās”, komentē LTRK prezidents A. Rostovskis.

Redzējums par Latvijas nākotni ir tapis provokatīvās un atklātās diskusijās divās darba grupās – akadēmiskajā, kuru vadīja uzņēmējs Ģirts Rungainis, un uzņēmējdarbības, kas strādāja profesora Mārča Auziņa vadībā.

Foto: Publicitātes foto

Vērtējumu par darba grupu izstrādāto Latvijas attīstības vīziju konferencē sniegs Times Augstākās izglītības konsultāciju darba grupas (Times Higher Education’s consultancy team) vadītāja Elizabete Šeparde (Elizabeth Shepherd). Vērtējums būs izstrādāts sadarbībā ar Filu Beitiju (Phil Baty), kuram ir vairāk nekā divdesmit gadu pieredze starptautiskajā augstākās izglītības sektorā, septiņus gadus viņš ir bijis Pasaules universitāšu reitingu (World University Rankings) redaktors.

Konferencē piedalīsies LTRK prezidents Aigars Rostovskis, Latvijas Universitātes profesors M. Auziņš, LTRK padomes loceklis un investīciju sabiedrības “Prudentia“ partneris Ģ. Rungainis, Times Augstākās izglītības konsultāciju darba grupas vadītāja Elizabete Šeparde, SIA “FIDEA“ valdes loceklis Gundars Kuļikovskis, Tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centra SKDS direktors Arnis Kaktiņš, Valsts kancelejas direktora vietniece valsts pārvaldes jautājumos Inita Pauloviča un SIA “Tele2“ klientu apkalpošanas departamenta direktore Marita Romanovska. Konferenci moderēs Adriana Roze.

Konference “Latvija 2070”, kas organizēta sadarbībā ar SIA “Tele2“ un ziņu portālu TVNET,

notika no plkst. 10.00 līdz 12.30 tiešsaistē

Papildu informācija un konferences programma: www.latvija2070.lv

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu