Sabiedriskā transporta atlaides varētu zaudēt 27 000 rīdzinieku (5)

CopyLinkedIn Draugiem X
Vadītāju izolējoši norobežojumi  SIA "Rīgas satiksme" autobusā.
Vadītāju izolējoši norobežojumi SIA "Rīgas satiksme" autobusā. Foto: Evija Trifanova/LETA

Rīgā joprojām ar sabiedrisko transportu bez maksas pārvietojas 22 000 iedzīvotāju, kuriem nav Covid-19 sertifikāta, kā arī vēl 5000 pasažieru, kuriem piemēro daļējas atlaides, tādējādi no pirmdienas 27 000 rīdzinieku varētu nesaņemt sabiedriskā transporta atlaides, vēsta "TV3 Ziņas".

No 15. novembra atlaides Rīgas sabiedriskajā transportā atjaunos tikai skolēniem un tiem pilngadīgajiem pasažieriem, kuriem ir Covid-19 sertifikāts.

Rīgas dome skaidro, ka joprojām 22 000 pilsētas iedzīvotāju ir bez Covid-19 sertifikātiem, kuri pārvietojas ar sabiedrisko transportu pilnībā bezmaksas, kā arī vēl 5000 pasažieru, kuriem piemēro daļējas atlaides.

"Rīgas satiksme" valdes priekšsēdētāja Džineta Innusa apgalvoja, ka sistēmā tiek ievadīti dati par e-talonu, kuram nav "zaļā" apstiprinājuma par sertifikāta esamību. "Līdz ar to sistēmā mums veidojas tāds, kā melnais saraksts, un tiklīdz kāda no šī melnā saraksta esošā persona mēģina savu e-talonu validēt, šis e-talons virtuāli uzspridzinās, un attiecīgi arī sistēmā bloķējas."

Bloķētos e-talonus nebūs iespējams arī atjaunot, tādēļ, ja pasažieris tomēr izlems vakcinēties, lai saņemtu atlaides, būs jādodas pēc jaunas apliecības.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu