Francija aicina Krieviju vērst spiedienu pret Baltkrieviju migrantu krīzes lietā (12)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: SCANPIX

Francija piektdien aicināja Krievijas ministrus izmantot Maskavas saites ar Baltkrievijas autoritāro līderi Aleksandru Lukašenko, lai izbeigtu migrantu krīzi uz Baltkrievijas robežas ar Poliju.

Francijas aizsardzības ministre Floransa Parlī un ārlietu ministrs Žans Īvs Ledriāns Parīzē tikās ar Krievijas kolēģiem un "iedrošināja Krieviju izmantot savas ciešās saites ar Baltkrieviju, lai panāktu, ka [migrantu krīze] tiek izbeigta," pavēstīja Ārlietu ministrija.

Viņi nosodīja Baltkrievijas varasiestāžu "bezatbildīgo un nepieņemamo uzvedību, izmantojot migrācijas straumes, lai vērstos pret vairākām Eiropas Savienības (ES) valstīm".

Francijas ministri arī brīdināja Krievijas aizsardzības ministru Sergeju Šoigu un ārlietu ministru Sergeju Lavrovu, ka jauniem Krievijas draudiem Ukrainas teritoriālajai integritātei būs "nopietnas sekas". Francijas ministri arī uzsvēra savu satraukumu par drošības situācijas pasliktināšanos robežas reģionos.

Viņi Krievijas viesiem atgādināja par Krievijas saistībām attiecībā uz "militāro aktivitāšu caurredzamību" uz robežas ar Ukrainu.

Lukašenko režīma izvērstā hibrīduzbrukuma ietvaros aizvadīto mēnešu gaitā notikuši centieni Latvijā, Lietuvā un Polijā no Baltkrievijas iesūtīt tūkstošiem nelegālo imigrantu, kuru lielākā daļa kā tūristi ieradušies Baltkrievijā no Irākas.

ES apsūdzējusi Minskas režīmu centienos tādējādi atriebties par atbalsta sniegšanu baltkrievu opozīcijai un par sankcijām, kas vērstas pret Baltkrieviju, reaģējot uz pagājušā gada protestu vardarbīgo apslāpēšanu.

Polijas premjers Mateušs Moraveckis, otrdien uzrunājot savas valsts parlamentu, apsūdzēja Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, ka viņš ir Baltkrievijas migrantu krīzes patiesais kurators.

"Šim uzbrukumam, ko īsteno Lukašenko, vadītājs ir Maskavā prezidenta Putina personā," uzrunājot Polijas parlamenta ārkārtas sēdi, sacīja Polijas premjers.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu