Polija plāno ievērojami nostiprināt robežu ar Baltkrieviju (6)

LETA/INTERFAX
CopyLinkedIn Draugiem X
Polijas iekšlietu ministrs Marjušs Kaminskis
Polijas iekšlietu ministrs Marjušs Kaminskis Foto: EPA/Scanpix

Polija plāno līdz nākamā gada pirmajai pusei ievērojami nostiprināt robežu ar Baltkrieviju, sestdien paziņoja Polijas iekšlietu ministrs Marjušs Kaminskis.

"Mēs gribam, lai šis nožogojums tiktu uzstādīts līdz 2022.gada pirmā pusgada beigām, tā būs būve 180 kilometru garumā, 5,5 metru augstumā, tur būs izmantoti paši mūsdienīgākie risinājumi," intervijā radiostacijai RMF FM sacīja Kaminskis.

Viņš piebilda, ka "gar Bugas upi mēs izmantosim cita veida drošības sistēmas".

Pēc ministra teikā, šobrīd robežu ar Baltkrieviju apsargā 13 000 karavīru, 4500 robežsargu un 2000 policistu. "Mūs nemitīgi provocē, taču mūsu dienesti ir labi sagatavoti," sacīja Kaminskis.

Viņš arī pavēstīja, ka "[migrantu] nometne pie robežas izplešas un atrodas Baltkrievijas dienestu kontrolē, kuri piegādā vajadzīgos materiālus".

Polijas parlaments oktobra beigās pieņēma likumu par pamatīgāka žoga būvēšanu uz robežas ar Baltkrieviju, lai novērstu migrantu nelikumīgu iekļūšanu valstī.

Tiek lēsts, ka šis žogs izmaksās 353 miljonus eiro un stiepsies vairāk nekā 100 kilometru garumā.

Baltkrievijas diktatora Aleksandra Lukašenko režīma izvērstā hibrīduzbrukuma ietvaros aizvadīto mēnešu gaitā notikuši centieni Latvijā, Lietuvā un Polijā iesūtīt tūkstošiem nelegālo imigrantu, kuru lielākā daļa kā tūristi ieradušies Baltkrievijā no Irākas.

ES apsūdzējusi Minskas režīmu centienos tādējādi atriebties par atbalsta sniegšanu baltkrievu opozīcijai un par sankcijām, kas vērstas pret Baltkrieviju, reaģējot uz pagājušā gada protestu vardarbīgo apslāpēšanu.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu