Policija lūdz iedzīvotāju palīdzību Brektes atbalsta plakāta bojāšanas izmeklēšanā (10)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Policija. Ilustratīvs attēls.
Policija. Ilustratīvs attēls. Foto: Valsts policija

Valsts policija (VP) lūdz atsaukties iedzīvotājus saistībā ar mākslinieka Kristiana Brektes atbalsta plakāta bojāšanu pie Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA), informēja VP.

VP pavēstīja, ka Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Centra iecirknī 3.oktobrī tika sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 185.panta otrās daļas - par tīšu LMA piederošā plakāta bojāšanas faktu, to aizdedzinot.

Par šādu noziedzīgu nodarījumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz desmit gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Saistībā ar minēto VP lūdz atsaukties iedzīvotājus, kuru rīcībā ir jebkāda informācija par personām, kuras ir veikušas šo noziedzīgo nodarījumu, zvanot pa tālruņa numuru 67 086 219 vai 110.

Jau vēstīts, ka VP sākusi kriminālprocesu par plakāta sadedzināšanu pie LMA, kurā pausts atbalsts akadēmijas profesoram, māksliniekam Brektem.

LMA prorektore Antra Priede informējusi, ka plakāts, visticamāk, sadedzināts naktī uz 3.oktobri. Akadēmija vērsusies policijā, taču pagaidām neesot aizdomās turēto.

Uz plakāta bija teksts "Kristians Brekte ir Latvijas Mākslas akadēmijas asociētais profesors" un mākslinieka darba "Lietuvēns" attēls.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu