Robežsardze: šobrīd aizturēto ārzemnieku izmitināšanas centri nav pārpildīti

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Valsts robežsardzes pārziņā esošie aizturēto ārzemnieku izmitināšanas centri patlaban nav pārpildīti, TVNET noskaidroja Valsts robežsardzē.

Robežsardzes pārziņā ir divi centri - Daugavpilī un Muceniekos. Abi centri ir slēgtā tipa iestādes.

Pirms valdība nolēma augusta sākumā izsludināt ārkārtējo situāciju vairākās pierobežas pašvaldībās, vasarā minētie centri bija pārpildīti. Tagad situācija ir mainījusies, jo jauni iemītnieki masveidā nav nākuši klāt, jo robežsardze aktīvi novērš nelikumīgus mēģinājumus šķērsot Latvijas-Baltkrievijas robežu.

Robežsardze gan konkrētu centra iemītnieku skaitu neminēja.

Šajos centros uzturas ārzemnieki, kuri nav lūguši patvērumu, vai tie, kuriem atteikts patvērums. Pēc procedūru organizēšanas šos cilvēkus izraidīs no Latvijas.

Centros situācija ir mierīga un nekādi incidenti nav novēroti.

Ņemot vērā pastiprinātu nelegālās imigrācijas spiedienu, Latvijas valdība Ludzas, Krāslavas, Augšdaugavas novados, kā arī Daugavpilī izsludinājusi ārkārtējo situāciju. Vasarā valdība to izsludināja no 11.augusta līdz 10.novembrim, bet vēlāk tā pagarināta līdz 10.februārim.

Kopš 10.augusta kopumā no valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas ir atturēti 2303 cilvēki.

Kopš ārkārtējās situācijas ieviešanas humānu apsvērumu dēļ valsts robežas šķērsošana nav liegta 62 cilvēkiem, savukārt kopumā šogad aizturēti 414 valsts robežu nelikumīgi šķērsojuši trešo valstu pilsoņi. Daļa aizturēto iesniedza pieteikumus par patvēruma piešķiršanu Latvijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu