Bezatlīdzības dīkstāvē nosūtīti vai atlaisti vairāki desmiti valsts pārvaldē nodarbināto (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Valsts ieņēmumu dienestā (VID) vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāta neesamības dēļ dīkstāve bez atlīdzības noteikta 36 nodarbinātajiem, pavēstīja VID pārstāvji.

Ja pēc attaisnotas prombūtnes netiks iesniegts vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts, dīkstāve būs jānosaka vēl 61 nodarbinātajam. Savukārt divi nodarbinātie dodas uz ārstu konsīliju, kas noteiks, vai vakcinācija nav iespējama veselības stāvokļa dēļ.

VID pārstāvji atzīmē, ka dati katru dienu mainās.

Ņemot vērā procentuāli lielo VID nodarbināto vakcinācijas aptveri, VID funkciju izpilde netiks būtiski traucēta, pakalpojumu saņemšana netiks ietekmēta, skaidro VID pārstāvji.

Jau ziņots, ka 9.novembrī pret Covid-19 VID bija vakcinēti 84% darbinieku, bet Covid-19 pārslimošanas sertifikāts - vēl 4%. Savukārt vakcināciju bija uzsākuši 9% VID darbinieku.

Atbilstoši Ministru kabineta rīkojumam par ārkārtējās situācijas izsludināšanu VID darbinieki un amatpersonas bez vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāta no 15.novembra netiks pielaisti pie amata pienākumu izpildes un tiks nosūtīti dīkstāvē bez darba samaksas saglabāšanas. Normatīvie akti neparedz termiņa ierobežojumu dīkstāves noteikšanai.

Nodokļu administrēšanas pakalpojumus jau šobrīd visi klienti var saņemt attālināti, savukārt muitas kontroles punktos (MKP) pakalpojumu saņemšanas laiks varot nedaudz ieilgt.

Tas gan neesot saistīts ar vakcinācijas aptveri, bet gan darbinieku darbnespējas dēļ - slimo paši darbinieki, kā arī daudzi ir kļuvuši par kontaktpersonām, kas noteiktu dienu skaitu nedrīkst atrasties darba vietā.

Lai nodrošinātu muitas pakalpojumu nepārtrauktību, VID ir izstrādāts rīcības plāns personālsastāva krīzes situācijā muitā, tādējādi nepieciešamības gadījumā uz attiecīgajiem MKP dosies darbinieki no citiem MKP, un klienti darbinieku iztrūkumu nejutīs, sola VID pārstāvji.

Valsts kontrolē nevakcinēšanās pret Covid-19 dēļ atstādināts viens cilvēks

No Valsts kontrolē (VK) aktīvi nodarbinātajiem 157 cilvēkiem nevēlēšanās vakcinēties pret Covid-19 dēļ no amata pienākumu pildīšanas atstādināts viens cilvēks, aģentūru LETA informēja iestādē.

VK skaidroja, ka darbinieka atstādināšana kopumā iestādes funkciju tālākai pildīšanai netraucēs - konkrētais darbinieks pildījis atbalsta funkcijas.

Vienlaikus VK ir bijis arī viens cits darbinieks, kurš, uzzinot par prasībām par obligāto vakcinēšanos publiskajā sektorā, atstājis darbu iestādē jau priekšlaicīgi.

Lielākajos iekšlietu dienestos nevakcinēšanās dēļ no amata pienākumu pildīšanas atstādinātas 63 personas

Lielākajos iekšlietu dienestos nevakcinēšanās pret Covid-19 dēļ no amata pienākumu pildīšanas atstādinātas 63 personas, aģentūrai LETA apstiprināja Iekšlietu ministrijā.

Valsts policijā no amata pienākumu pildīšanas atstādināti 26 strādājošie, Valsts robežsardzē - 20, savukārt Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD) - 17.

VUGD preses pārstāve Agrita Vītola aģentūrai LETA pastāstīja, ka dienestā vairāk nekā 92,4% nodarbināto ir vakcinējušies.

VUGD apkopotā informācija liecina, ka no dienesta pildīšanas atstādināti 17 nodarbinātie, tai skaitā 14 amatpersonas un trīs darbinieki.

Vakcinēšanos VUGD nav sākuši 222 nodarbinātie, no kuriem 79 ir pārslimošanas sertifikāts. Pārējie 143 kolēģi neveic dienesta pienākumus, jo atrodas prombūtnē - darbnespējā vai bērnu kopšanā.

Jau ziņots, ka valdība ir noteikusi prasību obligāti vakcinēties visiem publiskā sektora darbiniekiem, un pildīt darba pienākumus no 15.novembra drīkstēs tikai vakcinējušās vai Covid-19 pārslimojušas personas.

Vienlaikus publiskajā sektorā nodarbinātie, kuri līdz 15.novembrim būs sākuši vakcinācijas kursu, taču vēl nebūs saņēmuši derīgu Covid-19 vakcinācijas sertifikātu, varēs turpināt pildīt darba pienākumus attālināti vai klātienē. Šīm personām vakcinācijas sertifikāta iegūšanas gala termiņš ir šā gada 15.decembris.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu