Policija pārbaudēs kontrolēs publiskajā sektorā strādājošo Covid-19 sertifikātu derīgumu (9)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zane Bitere / LETA

Valsts policija rīkos pārbaudes, lai kontrolētu, vai publiskajā sektorā netiek pieļauts strādāt arī pret Covid-19 nevakcinētiem darbiniekiem, ko normatīvie akti pašlaik liedz, informēja Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Ja policija saņems signālus par minētā pārkāpuma pieļaušanu, tad likumsargi veiks informācijas pārbaudi un atbilstoši reaģēs. Arī veicot ikdienas pārbaudes Covid-19 ierobežojumu kontrolē, likumsargi pārbaudīs, vai darbiniekiem ir derīgi Covid-19 sertifikāti.

Neskatoties uz to, ka stingrie ierobežojumi un mājsēde ir beigusies, aizvien ir spēkā citi Covid-19 ierobežojumi. Policija aicina personas būt atbildīgiem, ievērot visus noteiktos drošības pasākumus, kā arī izvērtēt nepieciešamību atrasties sabiedriskās vietās.

Policija savā darbā turpinās izmantot līdz šim izmantotās metodes, "zibakcijas" jeb masveida pārbaudes.

Jau ziņots, ka valdība ir noteikusi prasību obligāti vakcinēties visiem publiskā sektora darbiniekiem, un pildīt darba pienākumus no 15.novembra drīkstēs tikai vakcinējušās vai Covid-19 pārslimojušas personas.

Vienlaikus publiskajā sektorā nodarbinātie, kuri līdz 15.novembrim būs sākuši vakcinācijas kursu, taču vēl nebūs saņēmuši derīgu Covid-19 vakcinācijas sertifikātu, varēs turpināt pildīt darba pienākumus attālināti vai klātienē. Šīm personām vakcinācijas sertifikāta iegūšanas gala termiņš ir šā gada 15.decembris.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu