Policija Latgalē pie divām sievietēm atrod nelegālas cigaretes un alkoholu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Cigaretes. Ilustratīvs attēls.
Cigaretes. Ilustratīvs attēls. Foto: Shutterstock

Pagājušā nedēļā vairākās vietās Latgalē atrasts liels daudzums nelegālo cigarešu un alkohola, informē Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes pārstāve Lāsma Kursīte.

Pirmdien, 8.novembrī, policija saistība ar akcīzes nodokli apliekamo preču nelikumīgu apriti Krāslavas dzelzceļa stacijā pārbaudīja kravas vilcienu, kura vagonā likumsargi konstatēja 100 000 cigarešu ar Baltkrievijas akcīzes marķējumu.

Otrdien operatīvie pasākumi saistībā ar akcīzes preču nelikumīgas aprites apkarošanu turpinājās, un rezultātā policisti noskaidroja 1979.gadā dzimušas sievietes saistību ar akcīzes nodokli apliekamo preču nelikumīgu apriti.

Sievietes piederošajos īpašumos Daugavpilī policisti atrada 15 400 tabakas izstrādājumu bez Latvijas akcīzes marķējuma.

Bet trešdien Daugavpilī, kādas 1966.gadā dzimušas sievietes lietošanā esošajos īpašumos, policisti uzgāja 30 500 cigarešu ar Baltkrievijas akcīzes marķējumu un 26 litrus nezināmas izcelsmes alkoholisko dzērienu.

Policijā ir sākti vairāki kriminālprocesi saskaņā ar Krimināllikuma 221.panta 3.daļu par alkoholisko dzērienu vai tabakas izstrādājumu nelikumīgu izgatavošanu, uzglabāšanu, pārvietošanu vai realizāciju, ja tā izdarīta lielā apmērā vai to izdarījusi organizēta grupa. Par šādu pārkāpumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu