Merkele un Lukašenko atkārtoti pārrunājuši migrantu krīzi uz Baltkrievijas un ES robežas (10)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Angela Merkele un Aleksandrs Lukašenko.
Angela Merkele un Aleksandrs Lukašenko. Foto: Shutterstock

Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko un Vācijas kanclere Angela Merkele trešdien atkārtoti pārrunājuši migrantu krīzi uz Baltkrievijas un Eiropas Savienības (ES) robežas, abām pusēm vienojoties, ka problēma ir jāskata Baltkrievijas un ES līmenī.

"Saruna skāra situāciju uz Baltkrievijas robežas ar Eiropas Savienības valstīm.

Sīki apspriežot bēgļu problēmu, puses nonāca pie zināmas vienprātības, kā rīkoties un virzīties tālāk esošo jautājumu risināšanā.

Baltkrievijas prezidents un Vācijas kanclere vienojās, ka problēma kopumā tiek pacelta Baltkrievijas un ES līmenī, turklāt attiecīgās amatpersonas, kuras noteiks abas puses, nekavējoties iesaistīsies sarunās ar mērķi atrisināt esošās problēmas. Šajā kontekstā arī tiks risināta bēgļu vēlme nokļūt Vācijā," teikts Lukašenko preses dienesta paziņojumā.

Sarunā Lukašenko arī tika nodots Eiropas Komisijas (EK) prezidentes Urzulas fon der Leienas lūgums procesā obligāti iesaistīt starptautiskās organizācijas, kas nodarbojas ar bēgļu un migrantu problemātiku un kuras jau aktīvi sadarbojas ar Baltkrievijas pusi.

Merkele un Lukašenko vienojušies arī par tālākiem kontaktiem.

Merkelei un Lukašenko pirmdien jau notika telefonsaruna, kurā viņi pārrunāja migrantu krīzi uz Baltkrievijas un Polijas robežas.

Baltkrievijas diktatora Aleksandra Lukašenko režīma izvērstā hibrīduzbrukuma ietvaros aizvadīto mēnešu gaitā notikuši centieni Latvijā, Lietuvā un Polijā no Baltkrievijas iesūtīt tūkstošiem nelegālo imigrantu, kuru lielākā daļa kā tūristi ieradušies Baltkrievijā no Irākas.

Savukārt kopš pagājušās pirmdienas notiek masveidīgi migrantu mēģinājumi no Baltkrievijas puses vardarbīgi ielauzties Polijas teritorijā.

Eiropas Savienība apsūdzējusi Minskas režīmu centienos tādējādi atriebties par atbalsta sniegšanu baltkrievu opozīcijai un par sankcijām, kas vērstas pret Baltkrieviju, reaģējot uz pagājušā gada protestu vardarbīgo apslāpēšanu.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu