Rīgas mikrorajonus ieskauj lielgabarīta atkritumu kaudzes (12)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānšāviņš

Diemžēl ar liegabarītu atkritumu kaudzēm ik pa laikam var lepoties katrs Rīgas dzīvojamo māju iekšpagalms. Iedzīvotāji, kam šādas nekārtības nepatīk, jūtas kā iesaistījušies cīņā ar vējdzirnavām, vēsta Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums "4. studija".

Ķengaraga iedzīvotājs Gints Kauniste ir regulāri cīnījies ar atkritumu kaudzēm ne tikai savas mājas, bet visa mikrorajona pagalmos. Viņš ir bijis regulārs viesis gan "Rīgas namu pārvaldnieka" (RNP) iecirknī, gan Mājokļu un vides departamentā, gan komunicē ar Rīgas domes deputātiem. Taču nekādu rezultātu tas nav devis.

Kauniste norāda, ka būtu labi, ja iedzīvotāji vismaz sakārtotu atkritumu kaudzes, nevis atstātu nekārtību mājas pagalmos. 

"Viens ir kaudze. Bet arī tā nekārtība apkārt.

Nu, sakārtojiet skaisti pat, ja nav izvākts. Tas nav, tas neko nemaina. Es nāku, es piesakos uz pieņemšanu. Un viss no jauna."

Lielākais galvaspilsētas namu apsaimniekotājs - RNP - uzsver, ka lielgabarīta atkritumu izvešana ir katra iedzīvotāja individuāla atbildība.

RNP pārstāve Una Grenevica stāsta: "Tad, kad viņam uzrodas šādi atkritumi, būtu korekti pret saviem kaimiņiem pieteikt šo izvešanu, ko var izdarīt pie pārvaldnieka vai pie uzņēmuma, kas sniedz šādu pakalpojumu. Pēc noteikumiem mums šie atkritumi vienalga ir jāutilizē un tad šīs izmaksas par viena kaimiņa vai dažu kaimiņu atkritumiem tiek piestādītas visai mājai."

Pašvaldības policijā norāda, ka par šādu pārkāpumu var piemērot naudas sods no 70 līdz 1000 eiro.

Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta Vides pārvaldes priekšnieka amata pienākumu izpildītājs Gints Brunovskis uzsver, ka jautājums par lielgabarīta atkritumiem, kas krājas pie atkritumu konteineriem, pēdējos gados kļuvis ļoti aktuāls. "Mājas apsaimniekotājam būtu jāinformē iedzīvotāji par konkrētiem datumiem, kad notiek lielgabarīta atkritumu izvešana."

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu