Policija sāk pārbaudi par pulcēšanos valsts svētkos pie Brīvības pieminekļa (46)

CopyLinkedIn Draugiem X
Latvijas Republikas Proklamēšanas 103.gadadienā tiek svinīgi atklāts īstenotais Brīvības pieminekļa izgaismošanas projekts.
Latvijas Republikas Proklamēšanas 103.gadadienā tiek svinīgi atklāts īstenotais Brīvības pieminekļa izgaismošanas projekts. Foto: Zane Bitere/LETA

Saistībā ar pulcēšanos 18. novembrī pie Brīvības pieminekļa Valsts policija (VP) sākusi pārbaudi un vērtēs epidemioloģiskās drošības noteikumu ievērošanu, vēsta Latvijas Televīzija (LTV).

Kā pastāstīja VP pārstāve Ance Rozīte, 18. novembrī pasākumos starpgadījumi netika konstatēti, taču VP Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Centra iecirknī ir sākta resoriskā pārbaude saistībā ar konstatēto situāciju pie Brīvības pieminekļa un tiks vērtēta epidemioloģiskās drošības noteikumu prasību ievērošana.

Rīgas pilsētas videonovērošanas centra kamerās līdzi sekoja arī pašvaldības policija, kas uz notikuma vietu nosūtīja savas ekipāžas, aicinot cilvēkus ievērot distanci citam no cita.

"Papildus pasākuma laikā aicinājām arī pasākuma organizatorus, ņemot vērā apmeklētāju skaitu, vairākus priekšnesumus tomēr atcelt. Tas tika arī izdarīts," stāsta likumsargi.

Jau vēstīts, ka 18. novembrī vairāki tūkstoši cilvēku bija sapulcējušies vērot Brīvības pieminekļa izgaismošanas atklāšanu. Pirms pieminekļa izgaismošanas atklāšanas skaļruņos tika atskaņoti aicinājumi klātesošajiem ievērot epidemioloģiskās drošības noteikumus - nedrūzmēties, ievērot distancēšanos. Pieminekļa pakājē, kā arī parkā pie pieminekļa vakarā sanākuši vairāki tūkstoši cilvēku, vietām interesentiem arī drūzmējoties.

Cilvēku pulcēšanās teritorijā pie Brīvības pieminekļa, kā arī citviet Rīgas centrā notikusi arī ceturtdien pusdienlaikā, kad notika militārās tehnikas neliela parāde.

Komentāri (46)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu