ASV Ziemassvētku gājienā nogalināto skaits pieaug līdz sešiem cilvēkiem (2)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Uzbrukumā ASV Viskonsinas štatā sarīkotam Ziemassvētku gājienam bojāgājušo skaits pieaudzis līdz sešiem cilvēkiem. Otrdien slimnīcā nomira viens no ievainotajiem bērniem, paziņoja vietējā prokurore.

Kad Milvoki piepilsētā Vokešā notika ikgadējais Ziemassvētku gājiens, tā vērotāju pūlī ietriecās sarkans apvidus automobilis, nogalinot piecus un ievainojot 63 cilvēkus, ieskaitot otrdien mirušo bērnu.

39 gadus vecais automobiļa vadītājs Darels Brukss otrdien stājās tiesas priekšā. Viņam tika izvirzītas piecas apsūdzības tīšā slepkavībā, un tagad viņam draud vēl sestā apsūdzība tīšā slepkavībā, paziņoja prokurore Sjūzena Opere.

Otrdien mirušais ir astoņus gadus vecs zēns, kura 12 gadus vecais brālis arī tika ievainots, bet veiksmīgi atveseļojas un tiks izrakstīts no slimnīcas. Incidentā gāja bojā arī četras sievietes un viens vīrietis.

Foto: Reuters/ScanPix

Ja Brukss tiks atzīts par vainīgu, viņam var tikt piespriesti vairāki mūža ieslodzījumi.

Vokešas amatpersonas nav noskaidrojušas viņa rīcības motīvu, bet pavēstīja, ka Brukss bija aizbraucis no kādas konfrontācijas, kad policija tika izsaukta uz notikuma vietu. Divi policisti mēģināja Bruksu apturēt, bet viņš turpināja tīši braukt virsū cilvēkiem gājienā.

Ir izteikti jautājumi par to, kāpēc Brukss, kas pirms dažām nedēļām bija aizturēts Milvoki par sava bērna mātes sabraukšanu, tika atbrīvots pret minimālo drošības naudu 1000 ASV dolāru apmērā.

Prokurore Opere tiesā minēja daudzas Bruksa aizturēšanas jau kopš 2000.gada. Viņš Viskonsinā bija apsūdzēts par viegliem narkotiku noziegumiem, pretošanos aizturēšanai, ieroču noziegumiem un alimentu nemaksāšanu, un vairākkārt bija ieslodzīts cietumā uz neilgu laiku.

2006. un 2007.gadā viņš Nevadā tika notiesāts par miesas bojājumu nodarīšanu sadzīves apstākļos un par seksu ar nepilngadīgu meiteni. Šogad Džordžijā viņš bija ieslodzīts cietumā par miesas bojājumu nodarīšanu un ģimenes vardarbību.

"Trūkst vārdu, lai aprakstītu risku, kādu šis apsūdzētais rada mūsu sabiedrībai," sacīja prokurore, aicinot noteikt lielu drošības naudu.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu