Putins no amata atbrīvo spīdzināšanas skandālā ierautā FSIN vadītāju

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Krievijas prezidents Vladimirs Putins parakstījis rīkojumu par ieslodzīto spīdzināšanas skandālā ierautā Krievijas Federālā sodu izpildes dienesta (FSIN) vadītāja Aleksandra Kalašņikova atbrīvošanu no amata, ziņo Krievijas medijs “Meduza”.

Ar citu rīkojumu Putins FSIN vadītāja amatā iecēlis Arkādiju Gostjevu, kurš kopš 2012.gada pildīja Krievijas iekšlietu ministra vietnieka pienākumus.

Kalašņikovs FSIN vadīja kopš 2019.gada oktobra. Viņa atstādināšanas iemesls Putina rīkojumā netiek minēts, tomēr tas, visticamāk, ir skandāls par ieslodzīto spīdzināšanu Krievijas cietumos.

Saistībā ar šo lietu iepriekš darbu zaudēja vairākas FSIN amatpersonas.

Oktobra sākumā ieslodzīto cilvēktiesību aizsardzības organizācijas “Gulagu.net” rīcībā nonāca videoarhīvs, kas atklāj plaši izplatītu ieslodzīto spīdzināšanu un pazemošanu Krievijas ieslodzījuma vietās.

Videomateriālus “Gulagu.net” nodeva programmētājs Sergejs Saveļjevs, kurš pats iepriekš izcieta cietumsodu Krievijā. Pēc videoarhīva nodošanas aktīvistiem Saveļjevs pameta Krieviju un lūdza patvērumu Francijā.

Projekts “Gulagu.net” specializējas ieslodzīto cilvēktiesību aizsardzībā un vāc materiālus par nelikumīgām darbībām Krievijas ieslodzījuma vietās.

Šā gada vasarā “Gulagu.net” paziņoja, ka projekts pārtrauc savu darbību Krievijā un izved visus darbiniekus no valsts, bažījoties par viņu drošību. Tomēr projekta autori uzsvēra, ka “Gulagu.net” darbību turpinās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu