Lietuvas robežsargi piespieduši doties atpakaļ uz Baltkrieviju 45 migrantus (1)

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Lietuvas robežsargi aizvadītajā diennaktī piespieduši doties atpakaļ uz Baltkrieviju 45 migrantus, kuri nelikumīgi mēģinājuši iekļūt Lietuvā, sestdien paziņojis Lietuvas Valsts robežsardzes dienests.

Viens ārvalstnieks humānu apsvērumu dēļ tomēr ielaists Lietuvas teritorijā.

Starp nelegālajiem imigrantiem, kuri netika ielaisti Lietuvā, bija 24 cilvēku grupa, kas tika aizturēta Varēnas rajonā apmēram 70 metrus no robežas. Viņi visi uzdevās par Irākas un Sīrijas pilsoņiem.

Lietuvas teritorijā viņi bija iekļuvuši no Baltkrievijas, pārgriežot dzeloņstiepļu nožogojumu.

Robežsargi šo nelegālo imigrantu grupu eskortēja atpakaļ uz Baltkrieviju.

Uz Baltkrieviju atpakaļ tika nosūtīti arī četri irākieši, kas mēģināja iekļūt Lietuvā caur Medininku robežšķērsošanas punktu, paslēpušies kravas automašīnas piekabē.

Kopš 3.augusta, kad saskaņā ar iekšlietu ministres Agnes Bilotaites rīkojumu robežsargi sāka likt migrantiem doties atpakaļ, neatļautās vietās šķērsot robežu liegts kopumā jau 7470 ārvalstniekiem. No gada sākuma līdz šim rīkojumam Lietuvā tika aizturēti gandrīz 4200 nelegālie migranti.

Lietuvas amatpersonas norāda, ka Baltkrievijas režīms apzināti veicina migrantu plūsmu pāri abu valstu robežai, jo Lietuva atbalsta Baltkrievijas demokrātisko opozīciju.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu