Rīgas pašvaldība nav īstenojusi vairāk nekā 20 iepriekš plānotus infrastruktūras projektus (8)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Evija Trifanova/LETA

Rīgas pašvaldība no 2014. līdz 2020.gadam nav īstenojusi vairāk nekā 20 iepriekš plānotus lielus infrastruktūras projektus, teikts pārskata par Rīgas ilgtspējīgas attīstības stratēģijas un attīstības programmas ieviešanas gala atskaitē.

Starp nepabeigtajiem projektiem visvairāk ir satiksmes infrastruktūras projektu, bet ir arī tādi, kas saistīti ar kultūru un veselības jomu, piemēram, nav īstenota iecere par akustiskās koncertzāles izveidi un laikmetīgās mākslas muzeju, kā arī Rīgas 2.slimnīcas atjaunošanu.

Starp redzamākajiem satiksmes infrastruktūras objektiem minēts Skanstes tramvaja līnijas izveide, kurai bija paredzēts piesaistīt 70 miljonus eiro no Eiropas Savienības fondiem, Brasas, Gaisa, Vanšu un Zemitāna tiltu remonts, Dienvidu tilta turpinājuma izbūve no Valdeķu ielas līdz Ziepniekkalna ielai, Rīgas Ziemeļu transporta koridors un citi.

Neīstenoto infrastruktūras projektu sarakstā iekļauti arī tādi mūsdienās pieprasīti objekti, kā veloceļu Imanta - Daugavgrīva un Centrs - Ziepniekkalns izbūve un multimodālā transporta mezgla izbūve Torņakalnā.

Bez satiksmes infrastruktūras projektiem pieminēta arī atskurbtuves izveide, pašvaldības policijas operatīvā centra izveide, Rīgas industriālo teritoriju attīstība, Pils laukuma pārbūve, Vieglatlētikas manēžas būvniecība un Rīgas centrāltirgus attīstība.

Kā iepriekš Pilsētas attīstības komitejas sēdē tika skaidrots deputātiem, minētie projekti nav īstenoti dažādu, tostarp arī no pašvaldības neatkarīgu iemeslu dēļ.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu