Saeimas priekšsēdētāja piedalīsies Baltijas un Ziemeļvalstu parlamentu priekšsēdētāju sanāksmē

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (NA) šodien piedalīsies Baltijas un Ziemeļvalstu (NB8) parlamentu priekšsēdētāju sanāksmē, kas norisināsies Dānijas galvaspilsētā Kopenhāgenā, informēja parlamenta Preses dienestā.

Parlamentu priekšsēdētāji diskutēs par aktuālajiem izaicinājumiem, ar kuriem saskaras reģions, drošības situāciju reģionā, kā arī Baltkrievijas režīma īstenotajiem hibrīduzbrukumiem Eiropas Savienības austrumu pierobežā.

Apspriedes dienaskārtībā būs arī parlamentu sadarbība un sadarbības veicināšana starp nozaru komisijām, kā arī sabiedrības iesaiste parlamentu darbā. Tāpat parlamentu spīkeri apspriedīsies par NB8 valstu parlamentu sadarbības plāniem ārpolitikas jomā.

NB8 formāts apvieno piecas Ziemeļvalstis - Dāniju, Islandi, Norvēģiju, Somiju un Zviedriju -, kā arī trīs Baltijas valstis - Latviju, Lietuvu un Igauniju. NB8 ietvaros notiek regulāras premjeru, parlamentāriešu, ministru un citu amatpersonu tikšanās.

Jau ziņots, ka, ņemot vērā pastiprinātu nelegālās imigrācijas spiedienu, Latvijas valdība Ludzas, Krāslavas, Augšdaugavas novados, kā arī Daugavpilī izsludinājusi ārkārtējo situāciju. Vasarā valdība to izsludināja no 11.augusta līdz 10.novembrim, bet vēlāk tā pagarināta līdz 10.februārim.

Baltkrievijas diktatora Aleksandra Lukašenko režīma izvērstā hibrīduzbrukuma ietvaros aizvadīto mēnešu gaitā notikuši centieni Latvijā, Lietuvā un Polijā no Baltkrievijas iesūtīt tūkstošiem nelegālo imigrantu, kuru lielākā daļa kā tūristi ieradušies Baltkrievijā no Irākas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu