VID lūdz sākt kriminālvajāšanu par "aplokšņu" algu izmaksu (6)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu un muitas policijas pārvalde novembrī Nodokļu un muitas lietu prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai nosūtīja kriminālprocesu pret kādu lauksaimniecības tehnikas tirgotāju par grāmatvedības uzskaitē neuzrādītu algu izmaksu, informēja VID pārstāvji.

Pirmstiesas izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka uzņēmums, kas nodarbojās ar lauksaimniecības tehnikas un traktortehnikas tirdzniecību un servisu, saimnieciskās darbības laikā no 2020.gada jūlija līdz decembrim grāmatvedības reģistros nav uzskaitījis darba algas pilnā apmērā un neuzskaitīto un neaprēķināto darba algu ir neoficiāli izmaksājis uzņēmumā strādājošiem darbiniekiem 13 849 eiro apmērā.

Uzņēmums nodokļu administrācijai sniedza nepatiesu informāciju saturošus dokumentus par darba algām, tādējādi nenomaksājot iedzīvotāju ienākuma nodokli un neveicot valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas.

Kriminālprocess 2021.gada novembrī nosūtīts kriminālvajāšanas sākšanai pēc noziedzīga nodarījuma pazīmēm, kas paredzētas Krimināllikuma 217.1 pantā par darba samaksas noteikumu pārkāpšanu. Atbilstoši tam par grāmatvedības uzskaitē neuzrādītas darba samaksas izmaksāšanu, ja tas izdarīts ievērojamā apmērā, var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem.

Kriminālvajāšanu lūgts sākt pret vienu personu.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu