Konstatēti divi ieceļotāji, kuri varētu būt inficējušies "Prāta vētra" koncertā Londonā (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Prāta vētra
Prāta vētra Foto: publicitātes

Latvijā pagājušajā nedēļā konstatēti vismaz divi ieceļotāji, kuri ar Covid-19 varētu būt inficējušies grupas "Prāta vētra" koncertā Londonā, otrdien Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēdē informēja Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs.

Šajā Covid-19 vilnī atšķirībā no iepriekšējiem cilvēki intensīvāk ceļo, līdz ar to ir lielāks Latvijā ievesto Covid-19 gadījumu skaits. Patlaban gan ievestie gadījumi veido vien 1,8% no visiem reģistrētajiem Covid-19 gadījumiem, skaidroja Perevoščikovs.

Pagājušajā nedēļā mainījusies situācija ar valstīm, no kurām ievesti Covid-19 gadījumi. Šajā rādītājā visu laiku pirmajā vietā bija Turcija, taču tagad to nomainījusi Lielbritānija. Pagājušajā nedēļā paziņots par 20 infekcijas gadījumiem cilvēkiem, kuri ieceļoja no Lielbritānijas.

"Tie ir gados jauno cilvēki, pārsvarā vakcinēti. Lai arī sīkāk neesam prasījuši, vismaz divi norādījuši, ka apmeklējuši "Prāta vētras" koncertu, kurā, kā zināms, infekcija izplatījusies diezgan plaši," zināja stāstīt SPKC darbinieks.

"Prāta vētras" koncerts Londonā notika 18.novembrī. Pēc koncerta vairāki apmeklētāji sociālajos tīklos vēstīja, ka esot inficējušies ar Covid-19.

Jau ziņots, ka pagājušajā diennaktī Latvijā atklāts 931 Covid-19 gadījums un reģistrēti kopumā 24 Covid-19 pacientu nāves gadījumi, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati.

Divu nedēļu kumulatīvās saslimstības rādītājs uz 100 000 iedzīvotāju pagājušās diennakts laikā sarucis no 632 līdz 624,3 gadījumiem.

No aizvadītajā diennaktī reģistrētajiem Covid-19 slimniekiem 472 jeb 50,7% bija nevakcinēti vai vakcinācijas kursu nepabeiguši, kamēr 459 bija vakcinējušies.

Aģentūras LETA aprēķini liecina, ka ar Covid-19 saslimušo kopskaits pēdējās divās nedēļās sarucis līdz 11 820 cilvēkiem, bet pārējie tiek uzskatīti par slimību pārslimojušiem.

Latvijā līdz šim Covid-19 laboratoriski apstiprināts 253 659 cilvēkiem.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu