Turpinās iztiesāt krimināllietu par uzbrukumu bijušajam SAB direktoram Kažociņam (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Rīgas rajona tiesa šodien plkst. 10 turpinās izskatīt krimināllietu par 2014.gadā notikušo uzbrukumu bijušajam Satversmes aizsardzības biroja (SAB) direktoram Jānim Kažociņam, noskaidrots tiesā.

Lietā apsūdzēti trīs vīrieši par mēģinājumu nodarīt smagus miesas bojājumus. Divi no apsūdzētajiem ir brāļi.

Prokuratūras uzrādītā apsūdzība balstās uz Valsts policijas veikto izmeklēšanu, taču izmeklēšanā nav gūti pierādījumi tam, ka uzbrukumu kāds bija pasūtījis, iepriekš norādīja prokuratūrā. Apsūdzētie vainu neatzīst.

Par uzbrukumu trijotnei draud brīvības atņemšana uz laiku no trim līdz 15 gadiem.

Uzbrukums Kažociņam ir tikai viena no epizodēm, kas ietverta tagad tiesā esošajā krimināllietā. Lietā kopā ar iepriekšminēto trijotni apsūdzēti vēl četri vīrieši par citiem 2014.gadā izdarītiem noziegumiem, tostarp par Latvijā izdarītu auto dedzināšanu, naudas izspiešanu, kā arī par Polijā notikušu laupīšanu.

Tiesas kalendārs liecina, ka lietā apsūdzēti Dmitrijs Spinu, Romans Korovins-Romanovs, Igors Razuvans, Sergejs Andrejevs, Georgijs Tiškovs, Arkādijs Tiškovs un Renārs Boķis.

Kažociņš 2018.gada 12.martā Latvijas Radio stāstīja, ka 2014.gada 22.janvārī uz ielas uzbrucējiem izdevās iepūst viņam acīs asaru gāzi, nogāzt zemē un beigās vienu reizi iesist pa vaigu. Bijušais Lielbritānijas bruņoto spēku ģenerālis, Līča kara operāciju plānotājs Kažociņš uzbrucējiem pretojies, un viņi bijuši pārsteigti par šādu rīcību.

Šis uzbrukums bija saistīts, visticamāk, ar Kažociņa bijušo darbu SAB, taču tobrīd ietekmēt kādus lēmumus viņam jau vairs nebija iespējams. "Varētu minēt, ka iemesls bija par to, ka viņi gribēja atriebties par kaut kādu pāridarījumu," norādīja Kažociņš.

Pašreizējais Valsts prezidenta Egila Levita nacionālās drošības padomnieks un Nacionālās drošības padomes sekretārs intervijā norādīja, ka viņam ir versija par uzbrukuma pasūtījumu, taču nevarot apgalvot, ka viņam ir pierādījumi.

Uzbrukumā Kažociņam apsūdzētās personas uz laiku bija apcietinātas, taču vēlāk atbrīvotas no apcietinājuma.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu