Labdarības akcijā aicina sarūpēt Ziemassvētku dāvanas bērniem – patvēruma meklētājiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Sabiedrības integrācijas fonds sadarbībā ar kustību “Gribu palīdzēt bēgļiem”, biedrību “Latvijas Sarkanais Krusts” un Patvēruma meklētāju izmitināšanas centru “Mucenieki” labdarības akcijā aicina iepriecināt Ziemassvētkos, sagādājot dāvanas 100 bērniem, kas aug patvērumu meklētāju ģimenēs.

Lai piedalītos labdarības akcijā, interesenti aicināti zvanīt pa tālruni 22811017.

Labdarības akcija “Dāvana patvēruma meklētāju bērniem” norisinās jau sesto gadu un šogad aicina palīdzēt Rabijai (6), Aleksandram (6), Sofijai (3), Medinai (6), Leilai (13), Muhamedam (1,5) un vēl vairākiem desmitiem bērnu, kuri dzīvo Patvēruma meklētāju izmitināšanas centrā “Mucenieki” vai ārpus tā.

Vairumā gadījumu šie bērni ieradušies no tādām valstīm kā Afganistāna, Baltkrievija, Irākas, Krievija, Sīrija un Kongo, kur

viņu ģimenes locekļi tikuši vajāti, notiek konflikti vai karadarbība, tāpēc līdzcilvēku atbalsts ir īpaši svarīgs.

Kā norāda labdarības akcijas iniciatori Sabiedrības integrācijas fonds, mērķis ir radīt svētku sajūtu bērniem, kuri šos svētkus svin sev varbūt vēl ne tik pazīstamā vidē. “Tuvojas Ziemassvētki un Jaunais gads – gada sirsnīgākie un gaidītākie svētki. Arī šogad turpināsim lielisko tradīciju un kopā iepriecināsim bērnus, kuri savā īsajā dzīvē, iespējams, piedzīvojuši vairāk nekā lielākā daļa no mums – pieaugušajiem.

Dalīsimies priekā ar tiem, kuriem tas visvairāk ir nepieciešams!”

skaidro Sabiedrības integrācijas fonda sekretariāta direktore Zaiga Pūce.

“2020.gadā, pateicoties draugu, kolēģu, līdzcilvēku, nevalstisko organizāciju un komersantu atsaucībai, sarūpēti 55 dāvanu maisi - bumbas, galda spēles, rakstāmpiederumi, rotaslietas, Lego, somas, lelles, mīkstās rotaļlietas, sedziņas, konfektes, piparkūkas un daudz kas vēl - tika sasaiņots un drošā veidā nogādātas bērniem.

Šogad nepieciešama vēl aktīvāka līdzcilvēku iesaiste un atsaucība, jo nepieciešams sarūpēt divas reizes vairāk dāvanu nekā pērn,”

aicina kustības “Gribu palīdzēt bēgļiem” pārstāvis Egils Grasmanis.

Labdarības akcija norisināsies līdz š.g. 13.decembrim, tajā aicināts piedalīties ikviens Latvijas iedzīvotājs, uzņēmums, nevaldības organizācijas, kā arī valsts un pašvaldību iestādes.

Ar plašāku informāciju par labdarības akcijas norisi iespējams iepazīties Sabiedrības integrācijas fonda tīmekļvietnē www.sif.gov.lv un sociālajos tīklos.

Kā tiks organizēta dāvanu nodošana?

1. Interesenti aicināti zvanīt pa tālruni 22811017, lai vienotos par to, kuram bērnam sagādāsiet dāvanu, kā arī par drošu dāvanas nodošanas laiku un veidu, ievērojot valstī noteiktos drošības pasākumus.

2. Iesaiņotu dāvanu ar apsveikuma kartīti jānogādā dāvanu Sabiedrības integrācijas fonda telpās (Raiņa bulvāris 15, Rīga) iepriekš sarunātajā laikā.

3. Sadarbībā ar biedrību “Gribu palīdzēt bēgļiem”, biedrību “Latvijas Sarkanais Krusts” un Patvēruma meklētāju izmitināšanas centru “Mucenieki” īsi pirms Ziemassvētkiem tiks nogādātas dāvanas bērniem

CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu