Lietuvas un Baltkrievijas pierobežā aizvien stiepjas garas kravas mašīnu rindas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Automašīnu rinda uz Lietuvas-Baltkrievijas robežas
Automašīnu rinda uz Lietuvas-Baltkrievijas robežas Foto: Jānis Vingris

Pie Lietuvas robežkontroles punktiem Baltkrievijas pusē ceturtdien joprojām sastājušās garas kravas mašīnu rindas.

Vietumis šoferiem tajās nākas pavadīt ilgāk par trim diennaktīm, paziņojis Lietuvas Valsts robežsardzes dienests (VSAT).

Kā ziņu aģentūrai BNS pastāstījis VSAT pārstāvis Ģiedrjus Mišutis, šī situācija lielā mērā skaidrojama ar to, ka pie Polijas robežas ar Baltkrieviju joprojām nav atvērts kontrolpunkts, kur novembrī ar spēku mēģināja pārkļūt pāri robežai nelegālie migranti.

"Vēl aizvien slēgts Kuzņicas-Bruzgu punkts, kur notika nekārtības (..). Tas ir liels kontrolpunkts pie Baltkrievijas un Polijas robežas, kas atrodas diezgan netālu no Lietuvas robežas, tādēļ visa tā plūsma, kas caur Baltkrieviju devās uz Poliju, novirzījusies pie mums,“ viņš skaidrojis.

Pēc robežsardzes pārstāvja teiktā, zināma ietekme varētu būt arī laikapstākļiem, bet Medininku kontrolpunktā rindas pieaugušas arī tādēļ, ka Lietuvas robežsargi pastiprinājuši kravas mašīnu kontroli pēc tam, kad pirms nedēļas tur mašīnas piekabē ar kūdras kravu tika atrasti paslēpušies četri nelegālie migranti no Irākas.

Saskaņā ar VSAT informāciju Medininkos Baltkrievijas pusē uz iebraukšanu Lietuvā gaida 740 kravas mašīnas, bet Lietuvas pusē - 170, Šalčininkos- attiecīgi 730 un 118, Raigardā - 500 un 25 un Lavorišķēs - 350 un 10.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu