Rēzeknes dome lauž līgumu ar uzņēmumu "Clean R" laikus no sniega neattīrītu ietvju dēļ (5)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Jānis Škapars/TVNET

Laikus no sniega neattīrītu ietvju dēļ Rēzeknes valstspilsētas dome lauzīs līgumu ar uzņēmumu "Clean R", piektdien domes ārkārtas sēdē lēma deputāti.

Pilsētvides un attīstības pārvaldes vadītājs Georgijs Orlovs domes sēdē informēja, ka kopš 1.decembra "Clean R" ir noformēti trīs akti par netīrītām ietvēm 53 objektos, tajā skaitā vairāki objekti, kur uzņēmums ietvi nav tīrījis atkārtoti.

Kā domes sēdē skaidroja "Clean R" pārstāvis Jānis Rudzinskis, intensīvās snigšanas dēļ ir izveidojusies ārkārtas situācija, kā dēļ nav iespējams laikus atbilstošā kvalitātē notīrīt sniegu no ietvēm. Grūtības tīrīt ietves sagādājot arī tas, ka SIA "Ceļi un tilti", tīrot ielas, lielu sniega daudzumu uzmet uz ietvēm, tādēļ arī mazas jaudas tehnikai, ar kādu tiek tīrītas ietves, nav iespējams operatīvi notīrīt sniegu. Turklāt daudzviet sniega daudzums ir tik liels, ka to vienkārši neesot kur likt, situāciju raksturoja Rudzinskis. Turklāt uzņēmums tagad esot piesaistījis papildu tehniku, lai darbi ritētu raitāk.

Domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs (S) kritizēja "Clean R" darbu, jo rezultātu neredzot ne pilsētas vadība, ne iedzīvotāji. Rēzeknes Izglītības pārvaldes vadītājs Arnolds Drelings informēja, ka šodien no skolām tiekot saņemtas sūdzības, ka pedagogi un skolēni netīrīto ietvju dēļ ir krituši un guvuši traumas, viens pedagogs esot salauzis potīti.

Deputāts Jāzeps Korsaks (Latgales partija, NA, LZP, JV, LRA) vērsa uzmanību uz to, ka netīrīto ietvju dēļ pie vairākām izglītības iestādēm skolēni un arī pieaugušie ir spiesti iet pa ielas braucamo daļu, kas rada draudus cilvēku veselībai un dzīvībai.

Pilsētvides un attīstības pārvaldes vadītājs skaidroja, ka juristi patlaban gatavo dokumentāciju līguma vienpusējai laušanai. Viņš pauda apņēmību, ka laikā, kamēr iepirkuma rezultātā darbu sāks jauns uzņēmums, pilsētas ietvju attīrīšanu no sniega nodrošinās ar esošajiem pārvaldes resursiem.

Viņš norādīja, ka uzņēmumam "Clean R" par līgumsaistību nepildīšanu ir piemērots 26 500 eiro naudas sods.

Kā vēstīts, atbilstoši līgumam "Clean R" ir jānodrošina regulāra ietvju tīrīšana, turklāt ietvēm līdz plkst.8 jābūt iztīrītām visā platumā.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu