IDB rosinājis apsūdzēt Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes amatpersonu par vairāk nekā 2000 eiro kukuļa ņemšanu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Schutterstock.com

Iekšējās drošības birojs (IDB) rosinājis prokuratūrai sākt kriminālvajāšanu Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes amatpersonu par kukuļņemšanu vairāk nekā 2000 eiro apmērā, aģentūru LETA informēja IDB.

IDB guva pierādījumus tam, ka amatpersona no kādas privātpersonas, pret kuru policijā bija sākts kriminālprocess, pieprasīja un pieņēma vairāk nekā 2000 eiro, apmaiņā apsolot panākt kriminālprocesa izbeigšanu tā daļā pret šo personu.

Amatpersonu pretlikumīga mantiska labuma gūšanas novēršana tiek nemainīgi iekļauta biroja preventīvajos pasākumos, tādējādi Iekšlietu ministrijas padotības iestādēm pastāvīgi tiek sniegta detalizēta informācija par iekšējās kontroles sistēmas un risku pārvaldības nozīmi un pilnveidi, norāda biroja priekšnieks Valters Mūrnieks.

Tomēr, joprojām konstatētā amatpersonu iesaiste noziegumos liecina par pastāvošiem trūkumiem darba organizācijā un kontrolē, tādējādi iestādēm ir būtiski veikt sistemātiskas pārmaiņas, tostarp izvērtējot un attīstot iestāžu iekšējo kultūru, kas prasa iesaisti no visu līmeņu amatpersonām, uzsver Mūrnieks.

Atbilstoši Krimināllikumam par kukuļņemšanu draud cietumsods līdz desmit gadiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu