Video ⟩ Merkele pēdējā podkāstā mudina vāciešus vakcinēties (5)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Vācijas kanclere Angela Merkele
Vācijas kanclere Angela Merkele Foto: Ekrānuzņēmums no video

Vācijas kanclere Angela Merkele sestdien mudināja vāciešus vakcinēties, dažas dienas pirms kanclera amata pamešanas runājot iknedēļās videopodkāstā, kādu kanclerei bijis vairāk nekā 600.

"Es vēlreiz empātiski aicinu jūs uztvert šo viltīgo vīrusu nopietni," sacīja kanclere, ceturto koronavīrusa vilni, kas šobrīd veļas pāri Vācijai, dēvējot par "ļoti nopietnu" un pat "dramatisku", dažiem valsts reģioniem pieredzot intensīvās aprūpes nodaļu pārslodzi.

"Konkrēti jaunais omikrona paveids, šķiet, ir pat infekciozāks par tiem, kas bijuši iepriekš. Vakcinējieties - vai tā ir jūsu pirmā pote, vai balstdeva," viņa piebilda.

Pēc 16 gadiem pie varas Merkele, kā sagaidāms, trešdien pēc balsojuma parlamentā par jauno kancleru nodos varas grožus sociāldemokrātam Olafam Šolcam.

Podkāstā Merkele pateicās "tiem, kas šajā sarežģītajā laikā ir atbildīgi un saprotoši" un "turas pie notikumiem, lai aizsargātu sevi un rūpētos par citiem".

"Jūs šajā valstī esat lielais vairākums. Jūs demonstrējat pilsonisko atbildību, kas saistībā ar mūsu valsti it tiešām brīnišķīgi un bez kā neviens kanclers un neviena valdība neko nespētu sasniegt".

Viens no Olafa Šolca pirmajiem soļiem valdības vadītāja amatā, kā sagaidāms, būs likuma pieņemšana par obligāto vakcinēšanos no nākamā gada februāra vai marta.

Lielākā daļa politiskā spektra tagad atbalsta šo ieceri, kam vēl nesen nebija viennozīmīga atbalsta.

Atceroties savu pirmo 2006.gada videopodkāstu, Merkele norādīja, ka "tolaik tas valdības vadītājai bija ļoti neparasti - uzrunāt sabiedrību tīmeklī tik tieši".

Gadu gaitā Merkele savos podkāstos pievērsusies dažādiem tematiem no digitalizācijas līdz antisemītismam, bet pēdējo divu gadu laikā viņa bieži runājusi par pandēmiju.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu