Foto Javas sala pēc nāvējoša vulkāna izvirduma (1)

TVNET/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Vulkāna izvirdums Indonēzijas Javas salā prasījis vismaz 13 cilvēku dzīvības, bet vēl septiņi pazuduši bez vēsts, vēsta aģentūra AP. Tuvējo apkaimi ieskauj vulkāniskie pelni un dubļi.

Semeru vulkāns Austrumjavā izvirda sestdien. Izvirdumu ierosināja spēcīgas lietusgāzes vairāku dienu garumā. Vulkāns izmeta pelnus 12 000 metru augstumā, un no tā sāka plūst lava.

Vismaz 13 cilvēki miruši ar smagiem apdegumiem. Vēl 57 nogādāti slimnīcā, 16 no tiem - kritiskā stāvoklī. Septiņu cilvēku atrašanās vieta nav zināma.

"Pēkšņi viss ieslīga tumsā, saulainā pēcpusdiena pārvērtās naktī. Dārdoņa un karstums piespieda mūs meklēt patvērumu mošejā," stāsta vietējā iedzīvotāja Fatma, kura evakuējās uz patversmi apmēram piecu kilometru attālumā no vulkāna krātera.

Televīzijā pārraidītajos kadros bija redzams, kā cilvēki kliegdami skrien, kamēr pāri viņiem pacēlies milzīgs pelnu mākonis.

Gandrīz 3700 metrus augstais Semeru ir viens no aktīvākajiem vulkāniem Javas salā. Kopš pagājušā decembra tas izvirdis vairākas reizes. Pēdējais Semeru vulkāna izvirdums notika janvārī, taču tajā bojāgājušo nebija.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu