Veloceliņa Centrs-Dārziņi būvniecībai plāno iegūt vairākus zemesgabalus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Valsts policija

Veloceliņa Centrs-Dārziņi trešā posma no Mazjumpravas muižas līdz Dārziņiem būvniecībai Rīgas dome plāno iegūt vairākus zemesgabalus.

Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komiteja šodien atbalstīja pašvaldībai piederošā 3067 kvadrātmetrus lielā zemesgabala Dzelzavas ielā maiņu pret pieciem zemesgabaliem Maskavas ielā, kas nepieciešami veloceliņa izbūvei.

Zemesgabala Dzelzavas ielā vērtība ir 112 600 eiro. Savukārt piecu iegūstamo zemesgabalu kopējā vērtība ir 99 395 eiro.

Paredzēts, ka privātīpašnieks samaksās Rīgas domei zemesgabalu vērtības starpību.

Satiksmes komiteja arī atbalstīja piecu zemes vienību iegūšanu apmaiņā pret Rīgas pašvaldībai piederošajām domājamām daļām īpašumā Maskavas ielā 450.

Iegūstamo nekustamo īpašumu vērtība ir 333 803 eiro. Savukārt pašvaldība nodos privātpersonām kopīpašuma domājamās daļas ar nosacīto cenu 325 287 eiro. Rīgas dome nekustamo īpašumu vērtības starpību samaksās privātpersonām.

Arī šie nekustamie īpašumi pašvaldībai nepieciešami veloceliņa Centrs-Dārziņi izbūvei.

Savukārt Pilsētas attīstības komitejas sēdē deputāti tika informēti, ka no 17 nekustamajiem īpašumiem, kas nepieciešami veloceliņa izbūvei, vēl ir divi īpašumi, par kuriem nav panākta vienošanās. Tiem ir vairāki kopīpašnieki un sarunas rit smagāk. Pašvaldība cer, ka nākamgad spēs rast kompromisu ar īpašniekiem.

Gala lēmums par nekustamo īpašumu maiņu jāpieņem Rīgas domei.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu