SIF nosaka kā atbildīgo iestādi patvēruma meklētāju sociālekonomiskās iekļaušanas koordinācijas jomā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Valdība šodien Sabiedrības integrācijas fondu (SIF) noteica par atbildīgo iestādi patvēruma meklētāju un starptautiskās aizsardzības saņēmēju sociālekonomiskās iekļaušanas koordinācijas jomā.

Valdība arī nolēma atbalstīt divu amata vietu izveidi SIF no nākamā gada janvāra. Lai nodrošinātu, ka nepalielinās kopējais amata vietu skaits valsts pārvaldes iestādēs, valdība noteica, ka amata vietas tiek pārdalītas no Iekšlietu ministrijas resora.

Lai nākamgad nodrošinātu SIF divu amata vietu darbību, valdība nolēma piešķirt 84 004 eiro no valsts budžeta līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem. Paredzēts, ka amata vietu darbības nodrošināšanai nepieciešamais finansējums 2023.gadā un turpmāk ik gadu būs 54 004 eiro.

Tāpat valdība atbalstīja priekšlikumu par starpnozaru darba grupas patvēruma meklētāju un starptautiskās aizsardzības saņēmēju sociālekonomiskās iekļaušanas jautājumu izskatīšanai izveidi Sabiedrības integrācijas fonda vadībā.

SIF ir ilggadīga praktiska pieredze darbā ar trešo valstu valstspiederīgajiem un personām ar starptautiskās aizsardzības statusu. SIF kopš 2016.gada ir nodrošinājis sociālā darbinieka un sociālā mentora pakalpojuma sniegšanu patvēruma meklētājiem, bēgļiem un personām ar alternatīvo statusu krīzes situācijas risināšanā, lai sekmētu sociālekonomisko iekļaušanos un integrāciju Latvijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu