Danilāns: Ārstu biedrībai naudu jau sen vajadzēja prasīt (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Paula Čurkste/LETA

"Nauda ir vajadzīga, to jau sen vajadzēja prasīt. Un nauda ir jādod," tā, komentējot Latvijas Ārstu biedrības (LĀB) lēmumu par iespējamiem protestiem, jo nozarei un mediķu atalgojumam ir nepietiekams finansējums, Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumā "Viens pret viens" otrdien sacīja profesors, gastroenterologs Anatolijs Danilāns.

Kā uzsvēra Danilāns, viņš LĀB paziņojumu vērtē pozitīvi. "To jau sen vajadzēja. Bez naudas nekas nesanāks," tā profesors.

Tāpat raidījumā tika apspriestas nesaskaņas LĀB, kā rezultātā LĀB valdi ir pametis ārsts Kārlis Rācenis, onkologs Jānis Eglītis un nu jau bijušais LĀB viceprezidents Roberts Fūrmanis. "Es domāju, ka viņiem LĀB valdē notiek rīvēšanās savā starpā. Kaut kas viņiem tur savstarpēji nav pareizi," norādīja Danilāns. "Es esmu par to, lai viņi savā starpā pacīnās. Lai viņi izplēšas, un būs labi."

Tāpat tika iztirzātas arī Covid-19 tēmas, tajā skaitā arī zemā vakcinācijas aptvere. Viņš raidījumā aicināja cilvēkus domāt gan par sevi, gan saviem tuviniekiem un citiem līdzcilvēkiem, jo nevakcinēti cilvēki vieglāk izplata slimību. "Vakcinēšana nav nelaime, bet zinātnes sasniegums," uzsvēra Danilāns.  Kā uzsvēra profesors, specifiskās imunitātes pret kovidu nav nevienam, tāpēc nepieciešams vakcinēties. "Esmu baigi stiprs, nekad nesaslimšu! Tā ir tukša muldēšana. To nevar paredzēt," tā ārsts.

Jau ziņots, ka joprojām nav apmierināta ar veselības aprūpes nozares finansējumu un nākamajā gadā paredzēto atalgojuma pieauguma apmēru veselības aprūpē strādājošajiem. Tādēļ "nozares profesionālās organizācijas pašlaik kopīgi apsver protesta formas".  Atsaucoties uz ilgstošu finansējuma nepietiekamību, LĀB izceļ, ka valsts budžeta finansējums veselības aprūpei arī nākamajos gados tiek plānots vairāk nekā divas reizes mazākā apmērā nekā vidēji citās Eiropas valstīs.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu