Saeima nepabeidz darbu pie likumprojekta par Rīgas Sv.Pētera baznīcas īpašumtiesībām

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Rīgas Svētā Pētera baznīcas tornis.
Rīgas Svētā Pētera baznīcas tornis. Foto: Una Kupruka/LETA

Saeima šodien pēc plašām debatēm dažu stundu garumā vēl nepabeidza otrajā lasījumā skatīt Rīgas Svētā Pētera baznīcas likumprojektu, kurā paredzēts izlemt jautājumu par īpašumtiesībām uz baznīcu.

Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijā atbalstītais likumprojekts paredz baznīcu bez atlīdzības nodot Latvijas evaņģēliski luteriskās baznīcas (LELB) un LELB Vācu Svētā Pētera draudzes izveidotajam Rīgas Svētā Pētera baznīcas nodibinājumam.

Strīdi par Pēterbaznīcas īpašumtiesībām ilgst jau vairākus gadus un politiķi nespēj izšķirties, vai dievnamu nodot baznīcai vai galvaspilsētas pašvaldībai, kas ir centusies baznīcas īpašumtiesības iegūt sev.

Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšsēdētājs Arvils Ašeradens (JV) skaidro, ka baznīcu iecerēts nodot luterāņiem, jo tā celta, uzturēta un līdz Otrajam pasaules karam pastāvējusi kā luterāņu draudzei piederoša baznīca. Tikmēr koalīcijas partneri no Jaunās konservatīvās partijas ir pauduši šaubas, vai nav iespējami kādi "labāki risinājumi" jautājumā par baznīcas īpašumtiesībām.

Parlaments pašlaik ir nonācis tikai līdz ceturtajam no 27 priekšlikumiem, kurā deputāts Igors Pimenovs (S) rosina baznīcu nodot īpašumā nevis LELB un Vācu draudzei, bet gan Rīgas pilsētas pašvaldībai.

Saeimas sēdē šodien tika izsludināts pārtraukums līdz ceturtdienai, 9.decembrim. Ņemot vērā, ka rīt parlamentam paredzēts skatīt vairākus citus arī būtiskus jautājumus, pašlaik nav zināms, vai Saeima ceturtdien pagūs atsākt šī likumprojekta skatīšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu