Vīrietim draud mūža ieslodzījums par mazgadīgas meitenes izvarošanu un iesaistīšanu narkotiku lietošanā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Izvarošana, izvarotājs
Izvarošana, izvarotājs Foto: Shutterstock

Valsts policija aizturējusi kādu vīrieti aizdomās par mazgadīgas meitenes izvarošanu un iesaistīšanu narkotiku lietošanā, informēja Valsts policija.

Policija bija ieguvusi informāciju par apmēram pirms gada izdarītu noziegumu - 13 gadus vecas meitenes iespējamu izvarošanu un iespējamo vainīgo 2000.gadā dzimušo vīrieti aizturēja. Kratīšanas laikā izņemti datu nesēji, kam tiks veikta apskate.

Izmeklēšanas laikā iegūta informācija, ka aizdomās turētais ar cietušo meiteni, kura nozieguma brīdī bija tikai 13 gadus veca, bija iepazinies Rīgas centrā.

Pēc tam viņš meiteni uzaicinājis pie sevis uz mājām, kur lietojis narkotikas, devis tās arī meitenei un mudinājis iesaistīties seksuāla rakstura attiecībās. Meitene atteikusies, taču vīrietis viņu izvarojis.

Policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka vīrietis divu mēnešu garumā meiteni iesaistījis narkotisko vielu kopīgā lietošanā un dzimumattiecībās.

Izmeklēšanas laikā iegūtā informācija liecina, ka jaunais vīrietis seksuāli izmantojis vēl vismaz divas 16 gadu vecumu nesasniegušas personas.

4.decembrī tiesa aizdomās turētajam vīrietim piemēroja drošības līdzekli - apcietinājumu.

Cietušajai meitenei ir nozīmēta tiesu psiholoģiskā ekspertīze, un pēc tās atzinuma saņemšanas tiks lemts par valsts kompensācijas izmaksu par morālo un fizisko kaitējumu cietušajai.

Vīrietim draud mūža ieslodzījums vai brīvības atņemšana uz laiku no desmit līdz 20 gadiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu