Rosinās kopā ar Covid-19 sertifikātu ļaut uzrādīt arī citus personu apliecinošus dokumentus (14)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Jānis Škapars/TVNET

Iekšlietu ministre Marija Golubeva un veselības ministrs Daniels Pavļuts sagatavojuši likuma grozījumus, kas, uzrādot vakcinācijas pret Covid-19 sertifikātu, ļaus uzrādīt ne tikai pasi vai ID karti, bet arī, piemēram, transportlīdzekļa vadītāja apliecību, studenta vai pensionāra apliecību.

Kā informēja "Attīstībai/Par!" pārstāve Liene Ančupāne, pirmdien, 13. decembrī, koalīcijas sēdē izskatīs šos Golubevas un Pavļuta virzītos grozījumus Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldības likumā.

"Pandēmija jau tā sarežģī cilvēku dzīvi. Ja ikdienu kaut kādā mērā ir iespējams atvieglot, tad šī iespēja ir jāizmanto," norāda Pavļuts.

Pašlaik daudzi pakalpojumi ir pieejami, tikai uzrādot vakcinācijas sertifikātu, un "tā patiesi ir neērtība, ka vienīgais dokuments, kas apstiprina cilvēka identitāti, ir pase vai ID karte", pauž Golubeva. "Vēlamies paplašināt dokumentu loku ar apliecībām, kuras cilvēki lieto ikdienā," atzīmē iekšlietu ministre.

Kā norāda Ančupāne, ministri grozījumus rosina, jo sabiedrībā izraisījušās plašas diskusijas par to, ka pases vai ID kartes nēsāšana ikdienā cilvēkiem radot apgrūtinājumu.

Iepriekš Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) TV3 pauda neizpratni, kāpēc autovadītāja apliecība nevarētu būt par dokumentu Covid-19 sertifikāta īpašnieka apliecināšanai.

Pirms tam jau kādu laiku daži sociālo tīklu lietotāji arī norādījuši, ka šādam nolūkam ir jāļauj izmantot arī autovadītāja apliecība.

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu