Video ⟩ Par fiktīvu vakcināciju aizturēti 20 medicīnas darbinieki (56)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Ierosināto kriminālprocesu skaits saistībā ar fiktīvu vakcināciju pret Covid-19 pieaug un līdz šim par šādu pārkāpumu jau ir aizturēti 20 medicīnas darbinieki, vēsta LTV “Panorāma”. Tomēr neviena ārstniecības persona vēl nav sodīta tiesā un vēl nevienai nav anulēts vai apturēts strādāšanai vajadzīgais sertifikāts. Lai to izdarītu, ir jābūt iesniegumam un vainai jābūt pierādītai.

“Saprotiet, es jau nevaru tagad, viena tante man atnāca un pateica, ka kāds kaut ko ir tirgojies. Es tagad skrienu pie profesora Latkovska un saku, klausies, man teica, ka viņa tur kaut ko ir darījusi. Apturam sertifikātu! Nu tā taču lietas nenotiek,” uzsver Latvijas Ārstu biedrības prezidente Ilze Aizsilniece.

Lai sertifikātu anulētu vai apturētu, ir jābūt pierādītai vainai un jābūt iesniegumam, norāda ārstu sertifikācijas padomes priekšsēdis. Tādu nav. Ārstu sertifikātu anulēšana gan nozīmē svītras pārvilkšanu ārsta karjerai veselības aprūpē, jo bez sertifikāta nedrīkst strādāt.

Visiem aptuveni 20 par fiktīvu vakcinēšanu aizturētajiem medicīnas darbiniekiem kā drošības līdzeklis piemērots aizliegums pildīt amata pienākumus, savukārt divos gadījumos procesā jau ir līguma laušana ar ārstniecības personām.

Plašāk LTV “Panorāma” sižetā

Komentāri (56)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu