Siliņa: Valdība, visticamāk, nepagarinās pandēmijas dēļ izsludināto ārkārtējo situāciju (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zane Bitere / LETA

Valdība, visticamāk, pēc 11.janvāra nepagarinās Covid-19 pandēmijas dēļ izsludināto ārkārtējo situāciju, taču precīzi nosacījumi attiecībā uz turpmākajiem ierobežojumiem tiks vēl sagatavoti, otrdien Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēdē atzina Ministru prezidenta parlamentārā sekretāre Evika Siliņa (JV).

Valdība ārkārtējo situāciju izsludināja 9.oktobrī.

Siliņa skaidroja, ka vēl tiks gaidīti speciālistu atzinumi par epidemioloģisko stāvokli valstī, taču, valdībai 11.janvārī nepagarinot ārkārtējo situāciju, Latvijā notiktu atgriešanās tajā juridiskajā režīmā, kāds bijis iepriekš noteikts atbilstoši Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldības likumam, Covid-19 infekcijas izplatības seku pārvarēšanas likumam un attiecīgajos Ministru kabineta noteikumos.

Šie normatīvie akti regulēs dzīvi dažādās zonās un režīmos vakcinētajām un nevakcinētajām personām, paskaidroja Siliņa.

Kā vēstīts, svētdien Latvijā atklāts 271 jauns Covid-19 gadījums un reģistrēts viens ar šo slimību sasirgušā nāves gadījums, liecina Slimību profilakses un kontroles centra apkopotie dati.

Divu nedēļu kumulatīvās saslimstības rādītājs uz 100 000 iedzīvotāju pagājušās diennakts laikā nedaudz samazinājies - no 503,4 līdz 501,1 gadījumam.

No visiem 24 stundās reģistrētajiem Covid-19 slimniekiem 156 jeb 57,56% bija nevakcinēti vai vakcinācijas kursu nepabeiguši, kamēr 115 bija vakcinējušies.

Latvijā līdz šim Covid-19 laboratoriski apstiprināts 262 215 cilvēkiem.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu