Raidījums: Kopš pandēmijas sākuma cilvēki azartspēlēm arvien aktīvāk nododas internetā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Azartspēļu atkarībai Latvija ir pakļauti vairāk nekā 16 000 cilvēku, un kopš pandēmijas sākuma cilvēki šai izklaidei arvien aktīvāk nododas internetā, tā raidījumā "900 sekundes" norādīja atbalsta tālruņa azartspēļu atkarīgajiem koordinatore biedrībā "Skalbes" Santa Laimiņa.

Viņa teica, ka no azartspēlēm atkarīgo skaits mainās atkarībā no dažādiem apstākļiem, bet problemātiskie spēlētāji nespēj ierobežot vēlmi ar tām nodarboties un tādējādi nodara postu ģimenei, sabiedrībai un sev. Lai arī pieprasījums pēc azartspēlēm mainās, ģimenes ir tās, kas var ieraudzīt šo problēmu kādam no mājsaimniecības locekļiem.

Viņa arī atzina – ļoti daudzi cilvēki nereti grūtos finansiālajos apstākļos azartspēles uztver kā peļņas veidu, lai gan patiesībā tas tā nav – azartspēles ir tikai izklaides veids. Tāpēc sabiedrība vairāk jāizglīto par to.

Taujāta, pēc kādām pazīmēm iespējams konstatēt atkarību no azartspēlēm kādam no mājsaimniecības locekļiem, viņa atzina: šādās situācijās ģimenēs nereti pazūd mantas, netiek nesta mājās alga un rodas tamlīdzīgas finansiālas problēmas. Būtiski visās smagajās sarunās par šo faktu, runājot ar azartspēļu atkarīgu cilvēku, sarunu vērst caur sevi:

"Es esmu nobažījusies, jo noticis tas un tas, kas var novest pie tā un tā."

Viņa arī atzina, ka azartspēļu atkarība ir grūtāk identificējama nekā citas atkarības, jo cilvēks to mēdz slēpt un neatzīst. Nav arī tik daudz ārējo faktoru, kas par šādu atkarību liecinātu.

Plašāk skaties sižetā!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu