No Ford rūpnīcas nozagti četri tikko samontēti Shelby Mustang GT500 (4)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Ford Mustang Shelby GT500
Ford Mustang Shelby GT500 Foto: Ford

Nedēļas nogalē Ford rūpnīcā Detroitā notikusi bezprecedenta laupīšana gluži kā filmā "Pazust 60 sekundēs". Proti, nezināmi uzbrucēji ielauzās ražotnes teritorijā un nolaupīja četras svaigi samontētas Mustang Shelby GT500. 

Vienu no automobiļiem iebrucēji izmantoja kā vārtu taranētāju, salauza tos un devās nezināmā virzienā. Kā ziņo Metro Detroit News, nezināmu iemeslu dēļ nav videomateriālu no novērošanas kamerām, un policijai šajā lietā šobrīd nav aizdomās turamo. Divas no četrām nozagtajām automašīnām jau ir atrastas – tās bija pamestas uz autoceļa I-75.

Pamestajos Mustangos neviena nebija. Viens no tiem, visticamāk, ir tas, ar kura palīdzību tika taranēti rūpnīcas vārti, jo tā priekšējā daļa bija nopietni bojāta. Policijai jau ir versija, kāpēc laupītājiem divi Shelby GT500 bija jāpamet šosejas malā –

tiem vienkārši beidzās benzīns, jo rūpnīcā mašīnas tiek uzpildītas ar pavisam nelielu tā daudzumu,

turklāt dažkārt tiek uzstādīts arī dzinēja jaudas ierobežotājs, kas tiek deaktivizēts tikai pēc tam, kad auto nonāk autosalonā.

Ford Mustang Shelby GT500
Ford Mustang Shelby GT500 Foto: Ford

Pārējās divas automašīnas vēl tiek meklētas. Ir zināms, ka abi meklējamie auto ir Belladonna Black krāsā.

Mustang Shelby GT500 debitēja Detroitas autoizstādē 2019. gada sākumā un tika dēvētas par "visjaudīgāko sērijveida Ford vēsturē". Muskuļauto, kas ieturēts labākajās šā novirziena tradīcijās, ir

apgādāts ar 5,2 litru V8 kompresoru, kas attīsta 770 zirgspēkus pie 7300 apgr./min un 847 Nm griezes momentu no 3000 apgr./min. 

Mustang GT500 pirmo reizi tika uzstādīta robotizēta divu sajūgu transmisija un 420 mm priekšējie bremžu diski.

Ford Mustang Shelby GT500
Ford Mustang Shelby GT500 Foto: Ford

Ārēji modeļa ekstrēmā versija no ierastā Mustang atšķiras ar lielākām gaisa ieplūdes atverēm, aerodinamisko virsbūves komplektu, citu krāsu un jaudīgākiem bremžu suportiem un citu izplūdes sistēmu.

Amerikā Mustang Shelby GT500 cena ir no 73 995 dolāriem, tomēr ar papildaprīkojumu galīgais cipars ātri var uzaugt līdz sešu ciparu skaitlim.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu