Roberts Zīle nominēts Eiropas Parlamenta viceprezidenta amatam (4)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Eiropas Parlamenta deputāts Roberts Zīle.
Eiropas Parlamenta deputāts Roberts Zīle. Foto: Evija Trifanova/LETA

Eiropas Parlamenta (EP) sesijas laikā Strasbūrā Eiropas Konservatīvo un reformistu grupa (ECR), gatavojoties EP vadības augstāko amatpersonu vēlēšanām janvārī, savā frakcijas sēdē kā vienīgo EP priekšsēdētāja vietnieka jeb viceprezidenta amata kandidātu nominēja ECR ilglaicīgo viceprezidentu Robertu Zīli (NA).

Kā informēja Zīles pārstāvis Kārlis Būmeisters, EP deputāts, kurš strādājis visos EP sasaukumos kopš 2004.gada, ievēlēšanas gadījumā kļūtu par

pirmo Baltijas valstu deputātu šajā augstajā amatā.

"Esmu pagodināts pieņemt EP viceprezidenta amata kandidāta nomināciju. Lai arī līdz janvāra slēgtajam balsojumam EP sesijā vēl jāpastrādā, ir gandarījums, ka Baltijas deputātu loma pirmo reizi ir novērtēta arī šādā veidā," norādīja Zīle.

EP augstāko amatpersonu ievēlēšanas kārtību nosaka EP Reglamenta 15.pants. EP vadību, tostarp 14 priekšsēdētāja vietniekus pēc noteiktas metodes ievēlē aizklātā balsojumā parasti vairākos balsojumos. Priekšsēdētāja vietnieku pienākumos ietilpst plenārsēžu vadīšana, aizstājot EP priekšsēdētāju, viņi ir arī EP Prezidija biedri. Šī parlamenta struktūrvienība ir atbildīga par Parlamenta provizoriskā budžeta projekta iestrādes sagatavošanu un visu administratīvo, personāla un organizatorisko jautājumu kārtošanu.

Zīle EP pašreizējā sasaukumā kā frakcijas pirmais viceprezidents ir izvirzītais EP prezidentu konferences aizstājošais dalībnieks, kopumā strādā četrās komitejās, no kurām trijās ir pilntiesīgs balsstiesīgais loceklis, kā arī ir frakcijas koordinators Transporta un tūrisma komitejā. Zīle izraudzīts arī par EP trīs īpašo sarunvedēju grupu locekli, kas skar Atveseļošanas un noturības mehānisma, ES daudzgadu budžeta un pašu resursu politikas jautājumus.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu