Sarucis iesniegto sūdzību skaits par darbnespējas lapām (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Koronovīrusa izraisītās slimības Covid-19 testēšanas pārskati un sejas maska.
Koronovīrusa izraisītās slimības Covid-19 testēšanas pārskati un sejas maska. Foto: Evija Trifanova/LETA

Patlaban ir samazinājies iesniegto sūdzību skaits par darbnespējas lapām un iesniegumi vairs neienāk tādā apjomā, kā tas bija novērojams oktobrī un novembrī, pavēstīja Veselības inspekcija (VI).

VI norāda, ka patlaban turpinās iesniegumu izskatīšana, tādējādi apkopojums un informācija par to, cik no slimības lapām bijušas pamatotas, pēc VI aplēsēm, varētu būt janvāra beigās vai februāra sākumā.

Kā vēstīts, oktobrī pēc ārkārtējās situācijas izsludināšanas VI sāka pienākt daudz iesniegumu saistībā ar aizdomām par nepamatotām darbnespējas lapām. Vienlaikus manāmi pieauga arī darba devēju iesniegumu skaits ar lūgumu izskatīt darbnespējas lapas izsniegšanas pamatotību vienlaicīgi vairākiem darbiniekiem.

Savukārt publiskajā telpā izskanēja pieņēmumi, ka slimības lapas, iespējams, pieteiktas, lai izvairītos no prasības par derīga Covid-19 sertifikāta nepieciešamību darba pienākumu veikšanai.

Inspekcijā informē - ja tiek konstatēti pārkāpumi darbnespējas lapu izsniegšanas kārtībā, ārstu var saukt pie administratīvās atbildības. Atbilstoši Ārstniecības likuma 87.pantam par darbnespējas lapas izsniegšanas un anulēšanas kārtības neievērošanu tiek piemērots naudas sods no 140 līdz 1400 eiro.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu