Piektdienas rītā Ogres krastos applūst māju pagalmi; evakuēti trīs cilvēki (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Piektdienas rītā Ogres upe izgājusi no krastiem, appludinot dažu māju pagalmus, ziņo Valsts Ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Kā Latvijas Radio informēja VUGD pārstāvis Ruslans Judins, piektdienas rītā VUGD saņēma izsaukumu uz Ogresgalu, kur bijusi nepieciešama arī vienas ģimenes evakuācija, tomēr drīz pēc tam situācija uzlabojusies, ūdens līmenis konkrētajā vietā pazeminājies.

Savukārt VUGD ziņu aģentūrai LETA precizēja, ka glābēji piektdienas rītā ar laivu evakuējuši trīs cilvēkus, bet vēl vairāki iedzīvotāji atteikušies evakuēties. LETA vēsta, ka informāciju par māju aplūšanu VUGD saņēma pulksten 5. Mājas applūdušas Dārza līnijā, Upes, Zāģeru un Straumes ielā. Pulksten 8 VUGD atkārtoti apskatīja nekustamos īpašumus un secināja, ka notiek straujš ūdens līmeņa kritums.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja vietējais iedzīvotājs, kurš dzīvo tieši pie Ogres upes, ūdens līmenis kādā brīdī pagalmā sasniedzis apmēram 70 centimetru augstumu.

Šobrīd ūdens līmenis jau ir ievērojami krities, atstājot lielas peļķes un nekārtību, jo ūdens aizskalojis visu pagalmā esošo. Plūdu laikā mājā pazudusi elektrība.

Jau ziņots, ka LVĢMC aizvadītajā naktī izplatīja dzelteno brīdinājumu par Ogres upes palieņu applūšanu posmā no Lielpečiem līdz Ogrei. Brīdinājums ir spēkā līdz piektdienas pulksten 15. Ceturtdienas pēcpusdienā ūdens līmenis Ogrē pie Lielpečiem paaugstinājās par 0,9 metriem. Ūdens līmeņa paaugstināšanos izraisījusi ledus iešana.

LVĢMC brīdināja, ka, pārvietojoties plūdu apdraudētajās teritorijās, ir jābūt piesardzīgam. Atrasties uz ledus ir ļoti bīstami, ūdens līmenis var strauji mainīties un sākties ledus iešana.

Jau ziņots, ka ceturtdienas pēcpusdienā Lielupē un Daugavā sākusies ledus iešana. Tāpat sākušas applūst zemākās palienes Jēkabpils apkārtnē.

Šonedēļ turpinās atkusnis, kūst sniegs un ledus, līdz ar to palielinās upju notece. Aizvadītajā diennaktī ūdens līmenis ar dažādu intensitāti paaugstinājās lielākajā daļā Latvijas upju.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu