Video Applūdušas mājas un iedzīve - ReTV reportāža no plūdu skartās Ogres (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Ogres upē pie Ogres sākusies ledus iešana.
Ogres upē pie Ogres sākusies ledus iešana. Foto: Edijs Pālens/LETA

Patlaban situācija Ogrē, kur agrā piektdienas rītā ledus sastrēguma Ogres upē dēļ applūda vairāku iedzīvotāju mājas un pagalmi, ir stabila, taču pašvaldības policija turpina monitorēt teritoriju pie upes un plūdu gadījumā mudina cilvēkus nevilcināties ar evakuēšanos, vēsta "ReTV".

Ogres novada pašvaldības policijas priekšnieka vietnieka vietas izpildītājs Valērijs Vasiļonoks ziņu no elektroniskās mērlatas saņēma pulksten 3.36, tāpēc viņš devās uz notikuma vietu pārbaudīt notiekošo.

Vasiļonoks pastāstīja, ka notikuma vietā redzēja – ūdens cēlās diezgan strauji. Ap pulksten pieciem plūdu skartajā teritorijā ieradās glābēji ar laivām. Evakuēta tika kāda ģimene ar bērniem, kas gan drīz vien pēc tam atgriezās dzīvesvietā.

"ReTV" sastapa arī ogrēnieti Juri, kurš devās cīnīties ar plūdu sekām. Arī viņu naktī ap pulksten 4 uzmodināja policija.

Viņš pastāstīja: "Signalizēja, lai aizdzen mašīnas. Mašīnas aizdzinām, skatījāmies, kas notiks, tad tas ledus apstājās, tad gāja ātri ledus, tad apstājās, un mirklī uzreiz viss sāka plūst,

ūdens sāka gāzties iekšā pa visām malām."

Pašvaldības policijas pārstāvis norādīja, ka situācija uzlabojusies ap pulksten astoņiem no rīta un arī šobrīd vērtējama kā stabila.

Plašāk skaties sižetā! 

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu