Aizdedzam ceturto svecīti adventes vainagā. Drīz Ziemassvētki! (1)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: shutterstock.com

Šodien adventes vainagā aizdedzam jau ceturto sveci, un tas nozīmē, ka jau pavisam drīz klāt Ziemassvētki!

Klāt Ceturtā advente. Šajā dienā vainagā iededzam sveci par mieru!

Ceturtajā adventē Rīgā plānoti koncerti, kas izskanēs kultūras centros un dievnamos, muzikālas performances paredzētas parkos un laukumos, kā arī varēs apskatīt gaismas instalācijas pilsētvidē.

Šodien koncertzālē "Ave Sol" koklētāju ansambļa "Cantata" sniegumā skanēs koncerts "Gadalaiku krāsas. Ziema. Kokle." Ar vairāku grupu, mūziķu un solistu piedalīšanos no Rīgas Lutera baznīcas tiešsaistē būs dzirdams koncerts "Arvien tuvāk."

Svētdien, 19.decembrī, Rīgas Mārtiņa baznīcā klausītāji aicināti uz koncertcikla "Adventes koncerti Rīgas baznīcās" noslēguma koncertu, bet Rīgas Sv. Pētera baznīcā būs dzirdams pianista Reiņa Zariņa solokoncerts.

Savukārt Rīgas Domā notiks koncerts ciklā "Ziemassvētki Rīgas Domā 2021" - "Ziemassvētku zvani." Kormūzikas cienītāji gaidīti jautā kora "Laudate" koncertā "Gadalaiku krāsas. Ziema. Dziesma," kas skanēs koncertzālē "Ave Sol."

19.decembrī Ceturtās adventes koncerts "Iz pasaules radīšanas. Rebela Elementi Ziemassvētku noskaņās" būs klausāms kultūras centrā "Mazā ģilde" ar solistu Montas Martinsones, Ievas Sumejas un baroka orķestra "Collegium Musicum Riga" piedalīšanos.

Līdztekus koncertiem kultūras centros un dievnamos mūzika skanēs arī pilsētas parkos un laukumos, iepriecinot garāmgājējus. Šajā nedēļas nogalē muzikāli izklaidējošs notikums "Ziemassvētku Tubas" būs sastopams Pļavnieku bērzu birzī, bet Līvu laukumā un Kronvalda parkā muzicēs grupa "Sunny Groove Dixie."

Svētku noskaņu Rīgā rada arī mākslinieka Roberta Rūrāna darbs pilsētvidē, kurā attēloti mazie ziemas prieki Rīgā. Pilsētu rotā arī Ziemassvētku egles pilsētas ielās, parkos, skvēros un laukumos, kā arī gaismas instalācijas Mežaparkā, Spilvē, Bieriņos, Viesturdārzā un Vecmīlgrāvī, kuras uz šo nedēļas nogali papildinās instalācijas arī Arkādijas parkā un Dzegužkalnā.

Daudziem no mums Advents ir tas laiks, kad klusām gaidām pienākam Ziemassvētkus. Četru svētdienu garumā mūsu mājās iemirdzas sveces liesmiņa, kurai simboliku varam pielīdzināt katrs pēc savām izjūtām. Tas ir meklējumu sevī laiks. Dienas, kad esam kopā ar ģimeni, sev tuvajiem. Lai mierīgs šīs svētku gaidīšanas laiks!

Lai jums gaiša un priecīga Ceturtā Advente!

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu