Liepājas ezerā konstatēts naftas produktu piesārņojums (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: shutterstock.com

Uz Liepājas ezera ledus konstatēts naftas produktu piesārņojums, kas nokļuvis arī pilsētas Tirdzniecības kanālā, aģentūrai LETA apliecināja Liepājas speciālās ekonomiskās zonas (SEZ) sabiedrisko attiecību speciāliste Līga Ratniece-Kadeģe.

Viņa skaidroja, ka, kūstot ledum, piesārņojums sestdien nokļuvis no ezera kanālā, bet ar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) palīdzību tā tālāku izplatību izdevies apturēt.

Pašreiz kopā ar Valsts vides dienestu tiek noskaidrots piesārņojuma apmērs un no kurienes tas radies.

Valsts vides dienestā sacīja, ka dienesta vides inspektori sestdien apsekoja notikuma vietu. No krasta vai kuģiem noplūdes netika konstatētas. Pirmsšķietami secināts, ka piesārņojuma avots varētu būt bijis uz Liepājas ezera ledus nolieti naftas produkti, kas, kūstot ledum, izplatījušies.

Kopumā vidē nokļuvušais piesārņojuma apjoms nav liels, tā savākšanai VUGD uzstādījis naftas produktus absorbējošās bonas. Šodien starp norobežojošām bonām uz ūdens virsmas vēl novērojams neliels piesārņojums.

Jau vēstīts, ka VUGD sestdien, plkst.14.37 saņēma informāciju, ka Liepājā Tirdzniecības kanālā atrodas naftas produktiem līdzīgs plankums, kas stiepās 100 metru garumā. VUGD uzstādīja divas absorbējošo bonu līnijas un plkst.16.43 darbu notikuma vietā pabeidza.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu