NA neatsakās no piedāvājuma energoresursiem samazināt PVN, norāda Zīle (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Paula Čurkste/LETA

Nacionālā apvienība (NA) vēl neatsakās no piedāvājuma uz laiku samazināt pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likmi energoresursiem, pirmdien, 20. decembrī, LTV "Rīta panorāmā" stāstīja NA politiķis Roberts Zīle.

Zīle atzīmēja, ka šodien koalīcijā gaidāms sarunu turpinājums par šo tēmu.

Politiķis cer, ka valdošā koalīcija atbalstīs mērķētus pasākumus, lai energoresursu cenu kāpuma apstākļos atbalstītu ikvienu - gan uzņēmumus, kad iedzīvotājus, gan konkrēti mazturīgos iedzīvotājus.

Zīle atzina, ka NA piedāvāto pasākumu skaitā arvien ir arī PVN samazinājums.

Jau vēstīts, ka koalīcijā panākta vienošanās samazināt elektroenerģijas sadales pakalpojumu tarifu par 50%. Tāpat panākta vienošanās piemērot mājokļa valsts pabalstu lielākam saņēmēju lokam, paplašinot šī atbalsta saņēmēju noteikumus un apjomus.

Savukārt par pievienotās vērtības nodokļa samazināšanu uz laiku gan elektrībai, gan gāzei no 21% uz 5% koalīcija nav vienojusies. Par nodokļa likmes samazināšanu iestājās Nacionālo apvienību pārstāvošais ekonomikas ministrs, bet pret to ir iebildusi "Jaunā vienotība".

Novembrī vidējā elektroenerģijas cena Latvijas tirdzniecības apgabalā sasniegusi jaunu vēsturisko maksimumu - 125,39 eiro par megavatstundu, liecina Latvijas pārvades sistēmas operatora AS "Augstsprieguma tīkls" sagatavotais Latvijas elektroenerģijas tirgus apskats.

Savukārt AS "Latvijas gāze" ir paziņojusi, ka dabasgāzes tarifi mājsaimniecībām no 2022.gada 1.janvāra atkarībā no patēriņa apmēra pieaugs robežās no 54,2% līdz 93%.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu