Pavļuts: Covid-19 omikrona paveida izplatības dēļ papildu ierobežojumus šobrīd neplānojam (20)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Veselības ministrs Daniels Pavļuts.
Veselības ministrs Daniels Pavļuts. Foto: Ieva Leiniša / LETA

Covid-19 omikrona paveida izplatības dēļ nekādi papildu ierobežojošie pasākumi Latvijā patlaban netiek plānoti, tā intervijā raidījumā "Rīta panorāma" norāda veselības ministrs Daniels Pavļuts.

"Šobrīd nekādus ierobežojošus papildu pasākumus neplānojam ieviest. Droši vien 11. janvārī nevarēsim ieviest plašus ierobežojumu atvieglojumus, kā tas iepriekš bija cerēts, kā arī nevaram pieņemt lēmumu tagad, tas būs jāpieņem tuvāk 11. janvārim," atklāj Pavļuts.

Viņš apgalvo, ka Covid-19 saslimstības rādītāju kritums pēc mājsēdes, kas bija reti veiksmīgs, ir izsīcis. 

"Samazinās arī Covid-19 mirstības rādītāji - pagājušajā nedēļā mirstība samazinājusies par 36% pret iepriekšējo nedēļu," min Pavļuts.

"Covid-19 saslimstības rādītāju kritums pēc mājsēdes, kas bija reti veiksmīgs, ir izsīcis, vēl vairāk - pagājušajā nedēļā redzējām nelielu pieaugumu. Šis apstāklis iekļaujas mūsu prognozēs, nav nekas ārkārtējs," tā veselības ministrs.

"Bažas rada omikrona paveids. Tas, ko mēs zinām, ka tas ārkārtīgi strauji izplatās. Valstis, kur tas ātri izplatās, sasniedz tādus infekcijas pīķus, kādus nav iepriekš piedzīvojušas.

Omikrona izplatība mūs dara ļoti bažīgus,

pamodelējot situāciju, kā tas Latvijā varētu izskatīties, zinot, cik mums šo gadījumu šobrīd ir, rēķinot to pieauguma tendenci, ka dubultojas saslimstības skaits citās valstīs nevis dažās nedēļās, bet dažās dienās," skaidro Pavļuts.

Pirmdienas vakarā bija zināms 41 omikrona gadījums Latvijā. "Droši vien realitātē ir vairāk, jo mēs varam notestēt tikai daļu ienākošo reisu. Līdz šim bija kādi astoņi vietējās pārneses gadījumi. Tiklīdz tas aizies vietējā pārnesē plaši, kontrole būs zaudēta," uzsver veselības ministrs.

TVNET jau ziņoja, ka lēmumi par epidemioloģiskajiem nosacījumiem jeb to, ko varēs darīt pēc 11.janvāra, drīzāk jāpieņem janvāra sākumā, izriet no veselības ministra Daniela Pavļuta (AP) sacītā pirmdien pēc koalīcijas sanāksmes.

Komentāri (20)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu