Turcija uzdāvina Lietuvai 90 kilometrus dzeloņstiepļu (4)

TVNET/LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Turcija uzdāvinājusi nelegālās migrācijas krīzes skartajai Lietuvai 90 kilometrus spirālveida dzeloņstiepļu, kas tiks izmantotas, lai nostiprinātu valsts robežu ar Baltkrieviju, kā arī 4600 pārtikas pakas, paziņojusi Lietuvas Iekšlietu ministrija.

Iekšlietu ministre Agne Bilotaite attālinātā sarunā apspriedusi migrācijas situāciju ar savu Turcijas kolēģi Sileimanu Soilu un pateikusies par atbalstu.

"Esam pateicīgi Turcijai par palīdzību migrācijas krīzes laikā. Vajadzība pēc palīdzības joprojām ir aktuāla - mums jāierīko gar robežu fiziska barjera 508 kilometru garumā, tādēļ mums ir svarīgs katrs dāvinātais dzeloņstieples metrs," viņa uzsvērusi.

Pēc Bilotaites teiktā, Turcijas valdības spertie soļi, kas palīdzēja ierobežot noteiktu valstu pilsoņu pārvietošanos ar Turcijas nacionālās lidsabiedrības "Turkish Airlines" reisiem, līdztekus Irākas valdības lēmumam apturēt avioreisus uz Minsku ļāvuši samazināt nelegālo migrantu plūsmu pie Lietuvas un Baltkrievijas robežas.

Lietuvas delegācijas vairākkārt apmeklējušas Turciju, kur iepazinušās ar migrācijas plūsmu kontroles mehānismiem. Turcijas policijas ģenerāldirektorāta pārstāvji Lietuvas tiesībsargājošo institūciju darbiniekiem arī rīkojuši mācības par nelegālās migrācijas un viltotu ceļošanas dokumentu atpazīšanas jautājumiem.

Kā sarunā ar Bilotaiti uzsvēris Soilu, Turcijai, kas savā teritorijā uzņēmusi aptuveni četrus miljonus migrantu, Lietuvas problēmas ir labi saprotamas.

Šogad Lietuvā pāri Baltkrievijas robežai iekļuvuši vairāk nekā 4200 nelegālie migranti, bet kopš 3.augusta, kad saskaņā ar iekšlietu ministres rīkojumu robežsargi sāka likt migrantiem doties atpakaļ, neatļautās vietās šķērsot robežu liegts kopumā jau gandrīz 8000 reižu.

Lietuvas amatpersonas norāda, ka Baltkrievijas režīms apzināti veicina migrantu plūsmu pāri abu valstu robežai, jo Lietuva atbalsta Baltkrievijas demokrātisko opozīciju.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu