TVNET lasītāji piepilda 32 bērnu sapņus Preiļu novadā (3)

Paldies visiem rūķiem!
Foto: Jānis Škapars/TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X

Jau 12. gadu TVNET rīko Ziemassvētku labdarības akciju «Sagādā prieku», kuras laikā ar mūsu lasītāju lielo atbalstu esam iepriecinājuši jau vairāk nekā 300 mazo ķiparu. Arī šogad, par spīti pandēmijas laikam, ievērojot visus drošības noteikumus, aicinājām pieteikties "rūķus" 32 bērniņiem no mazturīgām, audžuģimenēm un ģimenēm, kurās ir bērniņi ar īpašām vajadzībām. Mums tas izdevās, un lūk, kā mums gāja!

TVNET šā gada Ziemassvētku akcijai «Sagādā prieku» vēstules atsūtīja 32 bērni vecumā no 11 mēnešiem līdz 17 gadiem no Preiļu rajona.

Vairums bērnu ir no mazturīgām daudzbērnu ģimenēm vai audžuģimenēm, kur dāvanu iegāde patiešām ir sarežģīta. Arī bērni ar īpašām vajadzībām ļoti cerēja iegūt sen kāroto.

Vēstules rūķiem bija darinātas īpaši rūpīgi - ar zīmējumiem un laba vēlējumiem Ziemassvētku vecītim. 

Foto: TVNET

Galerija: Čaklie vēstuļu rakstītāji! 

Izlasījuši vēstules, kā jau ierasts, sākām meklēt bērniem rūķus. Apzinoties situāciju, mazliet baidījāmies, cik liela būs atsaucība, - tomēr satraukumi bija lieki. Mūsu uzticamie TVNET lasītāji katru gadu ir tepat līdzās un jau gaida, kad varēs no jauna pieteikties būt par kāda mazā ķipara rūķi. 

Dažs rūķis jau ne pirmo gadu pazīst šo akciju un pat laicīgi raksta redakcijai, jautājot, kur gan kavējas vēstulītes, - jo rūķis jau gatavs iepriecināt!

Ar dāvanu saņemšanu mums šogad gāja raibi - svētku trakumā kāda dāvana arī noklīda kurjera ceļos, bet, pateicoties cilvēku izpalīdzībai, tai ātri vien tika sadzītas pēdas un dāvana nonāca pie mums. 

Īpaši ik gadu silda sirdi, ka starp rūķiem ir cilvēki, kuri paši ikdienā ir vecāki daudzbērnu ģimenēs, kur vajadzību ir daudz, bet viņi nežēlo ne savu laiku, ne līdzekļus, lai padalītos ar otru.

Tāpat ik gadu apbrīnojam gados jaunos rūķus, kuriem pašiem vēl bērniņu nav, bet empātija un vēlme kādu mazo apdāvināt nāk no karstas sirds. Mūsu rūķus nebaida arī attālums - ja Liepājā nav vēlamā BMX velosipēda, tad rūķis dodas uz Rīgu, lai piepildītu šo zēna sapnīti! Arī esot ārpus Latvijas, rūķi cenšas piedalīties akcijā un sagādāt dāvaniņu. 

Nedēļas laikā rūķi sanesa redakcijā visas kārotās dāvaniņas, kuras nereti sasniedza cilvēka auguma izmērus. 

Mēs varam lepoties, ka mums ir tik laipni, godīgi, iejūtīgi TVNET lasītāji, kuriem nav par grūtu pastiept roku un palīdzēt.

Foto: Jānis Škapars/TVNET
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Galerija: Kā TVNET redakcija gatavojas labdarības akcijai

Katram akcijas "Sagādā prieku" bērniņam apsveikuma kartīti zīmēja kāds cits bērniņš - šoreiz krāšņo atklātnīšu autori ir Rīgas 41. vidusskolas 4.b klases skolēni! Arī šī aktivitāte ir jau tradīcija, kad skolēni Klases stundā runā par labdarību un kopīgi Ziemassvētku noskaņās darina apsveikumus. 

Foto: TVNET

Arī šogad mēs devām iespēju palīdzēt visiem, kas vien to alka, un divos auto devāmies uz Preiļu pusi nodot dāvanas. Ceļā devāmies ar viena no mūsu akcijas "Sagādā prieku" atbalstītājiem, "City bee" kravas autobusiem. Tas nudien ir ērtākais veids, kā pārvietoties un pārvest kravu tiem, kuriem ir tiesības. Un šoreiz krava bija patiešām patīkama!  

Foto: Jānis Škapars/TVNET
Foto: Jānis Škapars/TVNET
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Pandēmijas apstākļi mums arī šogad liedza nodot katru rūķa dāvanu bērniņiem rokās, tāpēc talkā nāca Preiļu novada Labklājības pārvalde, kas ar ziemeļbrieža ratiem līdz svētkiem izvadāja dāvaniņas visiem bērniņiem. Liels paldies, ka devāties cauri sniegiem un puteņiem, lai bērniem svētkos sagādātu prieku.

Foto: Jānis Škapars/TVNET
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Tomēr ar četrām ģimenēm radām iespēju satikties drošos apstākļos, lai bērniem dāvātu ticību, ka rūķis patiešām ir un turpina savus labos darbus, pat ja ir maska uz sejas un jāturas pa gabalu. 

Arī šogad, kaut maskās un 2 metru attālumā, mirklis, kad satiec rūķi, ir tikpat saviļņojošs, kā lasīt bērnu vēstules. Vēlreiz milzīgs paldies par to, ka esat, mūsu TVNET lasītāji!

Foto: Jānis Škapars/TVNET
Foto: Jānis Škapars/TVNET
Foto: Jānis Škapars/TVNET
Foto: Jānis Škapars/TVNET
Foto: Jānis Škapars/TVNET
Foto: Jānis Škapars/TVNET
Foto: Jānis Škapars/TVNET
Foto: Jānis Škapars/TVNET
Foto: Jānis Škapars/TVNET
Foto: Jānis Škapars/TVNET
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Četri velosipēdi, dators, planšetes, telefons, gulta, boilers, milzu leļļu māja, skrituļslidas, apģērbs un vēl, un vēl... Liekas, kāpēc bērni lūdz tik lielas dāvanas? Var taču pieticīgāk...

Tomēr, tur aizbraucot, tu saproti: ja bērnam skola ir vairāku kilometru attālumā un tētim auto nav, vienīgais, ko viņš vēlas, ir velosipēds... Vai, ja māsiņa vēlas gulēt atsevišķi no brāļa, tad karstākā vēlēšanās, protams, ir sava gultiņa. Un nemaz nerunājot, ka mājās, kur pusaudze dzīvo kopā ar vecmāmiņu, nav siltā ūdens. Tāpat telefons ir vajadzīgs skolniekam, lai piezvanītu mammai, ka skolas autobuss kavējas, jo ir putenis, vai vēlams ir dators, lai ērtāk būtu mācīties tiešsaistē... Grūti telefonā pildīt mājas darbus...

Atgriežoties no šā brauciena, atkal saproti, ka mēs visi bieži “pazūdam” pilsētas labiekārtotajā burbulī un čīkstam patiesībā par niekiem... Tieši tāpēc ir jādara šādas lietas, un mums, TVNET komandai, tas lieliski izdodas jau 12. gadu!

Pārējās veltes izvadāja "Preiļu" pašvaldības čaklie rūķi, kuriem pateicoties visi bērni īsi pirms Ziemassvētkiem saņēma savas dāvaniņas. Acīs tāda prieka dzirksts un sirsniņa pukst satraukti! 

Foto: TVNET
Foto: TVNET
Foto: TVNET

Galerija: Bērniņi saņem savas sen kārotās dāvanas! 

Zināt, kāpēc bērni tik ļoti mīl Ziemassvētku vecīti? Tāpēc, ka tas no tiesas ir brīnums, kas vienmēr smaida, ieklausās tevī, paņem klēpī, un vēl tev ir iespēja saņemt no viņa dāvanu. Tās vienmēr ir pozitīvas emocijas, kas visdrūmāko bērna ikdienas dzīvi kaut uz brīdi pārvērš pasakā, kurai gribas noticēt!

Tāpēc notrīs sirds apzinoties, ka  lielākā dāvana cilvēkam ir otrs cilvēks! Vai ne? Mīlēsim un rūpēsimies viens par otru un saudzēsim veselību, jo tā vienmēr būs pirmajā vietā!

Ir prieks apzināties, ka mūs, TVNET, ik dienu lasa cilvēki, kuri labprāt sadodas rokās, lai darītu labas lietas. Tas patiešām uzmundrina, un gribas dot pretī arī viņiem interesantas, skaistas un sirsnīgas izjūtas! 

Šogad TVNET kolektīvam līdzi devās vairāki draugi, kuriem vēlamies teikt lielu un sirsnīgu paldies. Bez viņiem šī tikšanās nebūtu izdevusies tik interesanta un mīļa!

Paldies:

  • mīļajiem TVNET lasītājiem - rūķiem,
  • Latvijas Bērnu fondam un Viktorijai;
  • Preiļu novada domes Labklājības pārvaldes vadītājai Sandrai Sprindžai;
  • City Bee atsaucīgajai komadai;
  • 41.vsk. 4.b klases skolniekiem par skaistajām apsveikuma kartītēm!
  • Un, protams, visam TVNET kolektīvam, kuri nepagura pielikt savu roku visā procesā, atbalstot cits citu. Saņemot, iesaiņojot, pārskaitot un aizvedot dāvaniņas. Īpašs paldies kolēģiem par sirsnīgajām bildēm un video!

 SKATIES VAIRĀK FOTO GALERIJĀS!

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu