Ar valsts nodevības lietu pārkāptas "sarkanās līnijas", apgalvo Porošenko (7)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Petro Porošenko
Petro Porošenko Foto: Reuters

Ukrainas eksprezidents Petro Porošenko otrdien kritizēja likumsargu lēmumu lietā par ogļu piegādēm no prokrievisko kaujinieku kontrolētā Donbasa izvirzīt viņam aizdomas par valsts nodevību, vienlaikus Rietumu sabiedrotie mudina Kijevu veikt taisnīgu un caurredzamu lietas izmeklēšanu.

"Man sūta "sveicienus" no prezidenta biroja, ka viņi ar sapratni izturēsies pret to, ja es paliktu Eiropā. Es gribu uzsvērt, ka es nesniegšu viņiem šādu dāvanu un atgriezīšos Ukrainā janvāra pirmajā pusē," sociālajā tīklā "Facebook" publicētajā video apliecināja eksprezidents.

"Vēlos paziņot, ka mēs parunāsim, tiklīdz es atgriezīšos, par valsts nodevību un terorisma atbalstīšanu un finansēšanu," norādīja Porošenko.

"Es vēlos uzsvērt, ka aizdomu izvirzīšana valsts galvam par valsts nodevību un terorisma finansēšanu ir "sarkano līniju" pārkāpšana. Tie vairs nav joki. Joki beigušies. Un par to visu nāksies atbildēt," uzsvēra Porošenko.

Rietumu vēstniecības otrdien apliecināja, ka seko norisēm un mudināja nodrošināt izmeklēšanas neatkarību.

"Savienotās Valstis rūpīgi seko lietai pret bijušo prezidentu Porošenko," tviterī pavēstīja ASV vēstniecība Ukrainā.

"Ir izšķiroši svarīgi, ka process un iznākums ir balstīti likuma varā, nevis politikā."

Lielbritānijas vēstniece tviterī pauda līdzīgu nostāju, uzsverot - ir vitāli svarīgi, ka šī lieta tiek izskatīta "neatkarīgi, objektīvi un profesionāli, nodrošinot godīgumu un cieņu pret atbilstīgu procedūru".

Pēc tam kad Porošenko vēlēšanās 2019.gadā zaudēja Volodimiram Zelenskim, varasiestādes pret eksprezidentu uzsākušas vairākus desmitus lietu.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu