Lībijā neizdosies sarīkot ilgi gaidītās prezidenta vēlēšanas

TVNET/LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Lībijā nebūs iespējams sarīkot ilgi gaidītās prezidenta vēlēšanas piektdien, kā tas bija plānots, paziņojusi parlamenta komiteja. Tas ir pamatīgs trieciens starptautiskās sabiedrības pūliņiem izbeigt desmit gadus ilgušo haosu naftas resursiem bagātajā valstī.

Tas ir pirmais oficiālais paziņojums, ka vēlēšanas piektdien nenotiks, kaut arī tas jau tika prognozēts un arvien aktīvāk skanēja aicinājumi vēlēšanas atlikt.

Parlamenta komiteja, kuras uzdevums ir sekot vēlēšanu procesam, konstatējusi, ka "24.decembrī, kā tas ir plānots, sarīkot vēlēšanas ir neiespējami," vēstulē parlamenta spīkeram Agilam Saleham apliecināja komitejas vadītājs Al Hadi as Sageirs.

Viņš neminēja citu datumu, kas būtu izraudzīts vēlēšanu sarīkošanai, vai arī, ka vēlēšanas būtu atceltas.

Valsts vēlēšanu komisija otrdienas vakarā izformēja vēlēšanu komitejas. Tā arī nav izsludinājusi kandidātu galīgo sarakstu, kā tas tai bija jādara.

Vairāki simti cilvēku paziņoja par kandidēšanu uz prezidenta amatu, viņu vidū arī vairāki plaši pazīstami cilvēki, kam kandidēt tika liegts, arī 2011.gada NATO atbalstītajos nemieros gāztā un nogalinātā līdera Muamara Kadafi dēls.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu