MH17 lieta: Nīderlandes prokurori atbildīgajiem prasa piespriest mūža ieslodzījumu (18)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Nīderlandes prokurori trešdien pieprasījuši mūža ieslodzījumu četriem aizdomās turamajiem, kas Nīderlandes tiesā aizmuguriski tiek tiesāti par Malaizijas pasažieru lidmašīnas notriekšanu Donbasā 2014.gadā, nogalinot 298 cilvēkus.

Četri tiesājamie - Krievijas pilsoņi Igors Girkins, Sergejs Dubinskis un Oļegs Pulatovs, kā arī Ukrainas pilsonis Leonīds Harčenko - apsūdzēti par BUK raķetes izšaušanu, kas trāpīja reisa MH17 lidmašīnai.

"Mēs pieprasām aizdomās turētajiem Girkinam, Dubinskim, Pulatovam un Harčenko katram par viņu atbildību lidmašīnas notriekšanā, kas noveda pie 298 cilvēku nāves un nogalināšanas, piespriest mūža ieslodzījumu," trešdien tiesā paziņoja prokurors Manons Riderbekss.

Aizdomās turētie atsakās ierasties tiesā Nīderlandē un tiek tiesāti aizmuguriski.

Prokurori pirmdien sāka izklāstīt noslēguma argumentus, norādot, ka aizdomās turētajiem bijusi centrālā loma, lai sagādātu BUK sistēmu, kas visticamāk bija paredzēta triecieniem Ukrainas kara lidmašīnām.

Kā norāda starptautiskie izmeklētāji, BUK raķete Krievijas atbalstīto kaujinieku bandu kontrolētajos Ukrainas austrumos nogādāta no Krievijas armijas bāzes, pēc visa spriežot, lai izmantotu to kaujās pret Ukrainas armiju.

Spriedums prāvā, kas noris stingri apsargātā tiesā netālu no Amsterdamas Shipholas lidostas, no kuras liktenīgajā lidojumā devās Malaizijas lidmašīna, noslēgsies ātrākais 2022.gada beigās.

Komentāri (18)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu